Halleluja! Binnenkort kun je Whatsapp-berichten terughalen

Media door Michelle Bakker

Iedereen heeft zich er weleens schuldig aan gemaakt: appjes sturen waarvan je het beter niet had kunnen doen. Het laatste verslag van je date stuur je niet naar je beste vriendin maar naar je date zelf. Of in een dronken bui besluit je dat het een intens goed idee is om jouw knappe collega eens te vertellen hoe verliefd je op hem bent. De Whatsapp-goden in Silicon Valley lijken onze gebeden verhoord te hebben, want dit is binnenkort verleden tijd.

Althans, als we de laatste roddels mogen geloven. Op dit moment is Whatsapp namelijk een verwijderfunctie aan het testen. Dit werd ontdekt toen er via een vertaalsite van Whatsapp werd gevraagd om de vertaling van 'sender revoked the message'. Je kunt nu ook al je berichten uit chats verwijderen, maar dit gebeurt dan niet in het venster van de ander.

Uit de bèta-versie voor iOS 2.17.1.869 blijkt dat berichten terugtrekken binnenkort tot de mogelijkheden behoort. De ontvanger zal niet helemaal in het ongewisse blijven, want zodra jij een appje hebt teruggetrokken krijgt hij wel de volgende melding: 'Afzender heeft het bericht ingetrokken.' Aan jou om dan een héúl goede smoes te bedenken...