Waarom je leven pas begint na je dertigste

Lifestyle door Sabine

Je twenties liggen achter je, maar dat betekent niet dat de grijze haren vanaf nu niet meer te temmen zijn en je biologische klok op klappen staat. Of nou ja, misschien een beetje dan. Maar echt: je leven begint op je dertigste! Ligt de typische dertigersdip op de loer? Niet nodig. En wel hierom. 

Een eigen huis 

...een plek onder de zon! René zong het ooit al en hij heeft gelijk: daar word je gewoon intens gelukkig van. Jij bepaalt wat er wordt gegeten, jij bepaalt wat er wordt gekeken, jij bepaalt dat de bank in je huiskamer felroze is. Kortom: jij bent de baas! Ook belangrijk: nooit meer rondslingerende natte handdoeken van huisgenoten. Heerlijk.

Stabielere relaties

Die vrienden waarmee je altijd dacht in contact te blijven zijn inmiddels een select groepje geworden. Je weet precies wie je moet bellen als je ongegeneerd wijntjes achterover wilt slaan aan de bar en wie je aan de mouw moet trekken als jij even je hart wilt luchten.

Een goed inkomen

Bovendien weet je een beetje hoe je geld verstandig kunt spenderen en koop je dat paar schoenen van 200 euro toch maar niet als dat betekent dat je de dagen daarna op brood met pindakaas moet leven. Giiiiiiiirl, je moeder kan écht trots op je zijn. 

Weten wat je wilt

Weet je nog dat jij vooral in het begin van je twenty something jaren soms geen idéé had was je precies aan het doen was of wat je wilde? Ha! Die quarter-life crises heb je gehad en nu weet je precies wat je wilt. Je hebt nog een heel leven voor je en je weet zelf ook wel dat je nog een lange weg te gaan hebt, maar je weet al wel wát je wilt en hoe je dat voor elkaar gaat krijgen.  

Baby’s

Heb jij ze nog niet? Dan heeft een vriendin, een zus of een broer van je ze wel: kinderen. Eerst moest je niet zoveel weten van die jenkende koters, maar nu je de dertig (bijna) aantikt, vind je het eigenlijk best wel leuk om een dag met ze door te brengen. En oh well, als dat betekent dat je eierstokken lichtelijk gaan klapperen... dat moet dan maar.