Herkenbare situaties voor vrouwen die van voetbal houden

Sport & gezondheid door Fadak

Wie zegt dat voetbal een mannensport is? Je hoort als vrouwelijke voetbalfan regelmatig dat je er geen verstand van hebt. Onzin, je begrijpt er meer van dan anderen denken. En je kunt net zo genieten van een wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona. Deze punten herken jij als voetballiefhebber.

Je begrijpt wat buitenspel is

Wanneer begrijpen mannen een keer dat je nu echt wel weet wat een buitenspel inhoudt. Deze flauwe vooroordelen moeten nu echt een keer stoppen.

Voetbal saai? Nee, niet voor jou

Terwijl jouw vriendinnen massaal roepen dat voetbal echt geen sport is voor vrouwen, zit jij weer elke wedstrijd vol spanning te kijken. De sfeer is gezellig, je voelt de saamhorigheid en je springt een gat in de lucht als jouw club een doelpunt maakt.

Loyale voetbalkijker

Er is geen wedstrijd die je laat schieten. Van Nederlandse clubs tot aan de Champions League. En komt het een keer niet uit om een wedstrijd te volgen, dan echeck je nonstop je telefoon om de resultaten bij te houden. Een echte die hard.

Een favoriete club

Iedere wedstrijd van je favo club zit je weer met kippenvel op de bank. Je draagt het voetbalshirt vol trots, kunt alle liedjes mee zingen en je houdt van iedere speler. O wee als iemand een slecht woord durft zeggen over jouw favo elftal. En zodra iemand begint over de aartsvijand, begint jouw bloed te stollen.

Het ‘oranje’ huis

Het moment dat het Nederlandse elftal speelt, is opeens iedereen voetbalfan. Zelfs die vriendinnen die je er normaal nooit over hoort. Maar jij bent een ware fan en je volgt ieder nieuwtje en alle wedstrijden. En om goed aan te tonen dat je een echte Hollander bent, verandert je huis langzamerhand van kleur (oranje, duh). Holland, Holland, Holland!

Goede of een slechte afloop

De dag dat jouw club speelt, kan nogal invloed hebben op je humeur. Winnen zij een wedstrijd met 2-0, dan kan niemand, maar ook niemand, je dag nog stuk maken. Je voelt je machtig. Maar de mensen in je omgeving zullen het ook flink merken als ze een wedstrijd verliezen. Het doet je pijn en niet zo’n klein beetje ook.

Roddels in voetballand zijn jouw ding

Terwijl al je vriendinnen op de hoogste zijn van de nieuwste gossips over Kim Kardashian en Lady Gaga, weet jij precies wat er in voetballand speelt.