Seks & relaties / Relaties
Relaties

Zo blijf je goede vrienden met je ex

Tranen met tuiten heb je gehuild om je ex, tranen waar geen eind aan kwam. Toch is het wel fijn om goede vrienden te blijven, vooral om alle awkwardness niet de overhand te laten krijgen. Maar hoe dan? Wij geven wat tips.

Auw… Wat doet een break-up toch een pijn. Jullie willen natuurlijk niet als vechtende exen uit elkaar gaan en gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn namelijk superveel handige tips om toch gewoon even goede vrienden te blijven.Neem de tijd
Geef eerst jezelf even de tijd om alles te verwerken. Je moet niet vanuit een break-up meteen beste vrienden willen zijn. Alles is daar nog veel te vers voor. Even aan jezelf denken en zorgen voor wat ­me-time. Dat is het belangrijkste. Het is daarnaast ook wel goed elkaar eventjes een poosje niet te zien. Komt allemaal vanzelf wel weer.

Vriendschappelijk uit elkaar
Goed, laten we geen voorbeeld geven aan het perfecte stel dat opeens niet zo perfect bleek te zijn, namelijk Brad Pitt en Angelina Jolie. Als jullie er te allen tijden voor zorgen dat jullie vriendschappelijk uit elkaar gaan en dus niet regelrecht in een heuse vechtscheiding belanden, dan is even goede vrienden blijven met je ex veel gemakkelijker.

Hou het lekker platonisch
Je kent elkaar door en door, al jarenlang, en daarom is het supermakkelijk om toch weer in het oude patroon te vallen. Doe dit alleen niet als je toch echt wel de intentie hebt gewoon vrienden te blijven. Grenzen vervagen namelijk en voor je het weet snappen jullie allebei niet meer hoe het nou precies zit tussen jullie twee.Nieuwe relatie
Verklaar hem niet uit blinde paniek meteen de liefde zodra je het idee krijgt dat hij aan een nieuwe relatie begint. Natuurlijk is dat altijd even slikken want een zwak voor je ex heeft praktisch iedereen, maar geloof ons… Dat gevoel dat is maar voor even want uiteindelijk ben je alleen maar blij voor hem en zijn nieuwe vriendin.

Dezelfde vriendengroep
Hebben jullie dezelfde vriendengroep, neem dan eerst even rustig de tijd voor jezelf en spreek daarnaast apart af met je vrienden. Je meteen weer middenin je vriendengroep begeven tijdens een avondje uit waar je ex ook bij is, is misschien niet zo’n goed idee. Alles op z’n tijd!

Het contact
Zet het contact, ja ook via Whatsapp, eventjes on hold. Gun jezelf wat rust om alles te verwerken. Het is logisch dat je het liefst nog steeds wilt weten hoe het met je ex gaat, maar voor je het weet zit je er weer middenin, en het is natuurlijk niet voor niets uit… Ga niet te snel en spendeer lekker je vrije tijd voor met je beste vriendinnen. Goede afleiding!

Ben jij nog even goede vrienden met je ex?