De meest stomme dingen waar ieder stel weleens ruzie over maakt

Relaties door Sabine

Het is echt niet zo dat je erop uit bent om dat ene akkefietje groter te maken dan het is, maar voor je het weet loop je dan toch te tieren over zijn ieniemienie tekortkomingen. Het komt er dan allemaal in een keer uit, de ongecensureerde versie.

Lelijke woorden waarvan je het bestaan amper wist, lijken opeens allemaal van toepassing op je vriend die er weer eens totáál niets van snapt. Soms kan hij flink de wind van voren krijgen, om de meest kleine dingetjes. Maar hè, andersom schiet jouw vriend soms ook weleens flink uit zijn slof. Over deze kleine dingen ruziet elk stel weleens: 

Geflirt met jou

Het komt soms voor dat jij en je vriend allebei de bank verruilen voor de disco om te gaan stappen met jullie gezamenlijke vriendengroep. Buitenstaanders zien alleen niet dat jullie een stel zijn. Voor je het weet wordt een van jullie versiert. Jij voelt je gevleid als het jou overkomt, maar volgens je vriend gaf jij zelf aanleiding tot zijn geflirt. Nou euh... Nee! Maar wanneer een of ander grietje opeens aan je vriend hangt, ben jij andersom ook niet zo blij.

Slordigheid

Hoewel jij het van tevoren echt anders in gedachten had, ben jij degene die thuis toch het meest de was doet. Jij hebt hem al eens de preek gegeven dat jij niet zijn moeder bent en dat hij het ook zelf moet doen, maar oké. Dat hielp niet. Maar wanneer hij zijn sokken en vuile onderbroeken dan ook nog eens niet in de wásmand kan deponeren, barst jouw bom. Is het nou zo moeilijk?!

Verdeling rondom de huishoudelijke taken

Over de was doen gesproken, jij bent vaak ook degene die de stofzuiger pakt en die de ramen een keer zeemt. Vriendlief? Die zet de vuilnis wel een keer buiten, nadat je het hem drie keer boos hebt gevraagd... Zo nu en dan ben je pissig dat hij niet wat meer doet en dan doet hij braaf een paar dagen wat beter zijn best. Helaas valt hij snel weer terug in het oude patroon.

Vrienden knuffelen

Vrouwen raken elkaar veel meer aan dan mannen. We geven onze vriendinnen al snel een kus of knuffel ter begroeting. Dát is geen probleem. Wat het wel is? Wanneer je vriendin geen vriendin is, maar een vriend. Jouw vriend vindt het vervelend als jij een mannelijke vriend een fijne knuffel geeft. Jij legt ‘m vervolgens wel uit dat het vriendschappelijk is, maar hij kan alleen maar brullen dat hij précies weet hoe het mannenbrein in elkaar steekt.

De boodschappen

Samen boodschappen doen kan een hele uitdaging zijn. Jullie hebben nog 100 euro voor de rest van de maand en je vriend wil eigenlijk nog wel die sixpack bier hebben. En hoppa, voor je het weet lopen jullie in de supermarkt te kiften over de boodschappen. Hij wil het ene wel, jij wil het ene niet.

Het gebrek aan boodschappen

Je opent de koelkast en ja hoor, het clichés der clichés lacht je tegemoet: er is geen melk meer. Je vriend die een half uurtje eerder opstond dan jij heeft het laatste restje genuttigd. Maar een vervanger is nergens te vinden. Geweldig… Zodra je vriend thuiskomt van het werk en jij hem erop attendeert dat hij spullen wel moet vervangen als ze op zijn, is het weer zover. Ach, gelukkig is het goedmaken nooit zo erg. If you know what we mean…

Over welke kleine dingetjes maken jij en je vriend weleens ruzie?