6x fijne geuren voor in huis

Wonen door Fadak

Hoe visueel we ook ingesteld zijn als mensen, bepaalde geuren doen heel veel met ons. Een gevoel, een ritueel of een herinnering, ieder geurtje roept iets op bij ons op. Bij kaneel denken we bijvoorbeeld aan de koude, knusse en gezellige feestdagen.

We houden er niet alleen van dat ons paleisje schoon en opgeruimd is, maar hoe fijn is het als je huis ook nog eens lekker ruikt als je thuiskomt. Bepaalde aroma’s hebben ontzettend veel invloed op hoe we ons voelen. Ben jij benieuwd naar de fijnste geuren voor in huis en wat voor effect het heeft op ons gevoel? Kijk dan mee!

Sinaasappel

De aroma’s van sinaasappel zijn niet alleen ontzettend lekker, maar het werkt ook nog eens motiverend en het geeft je energie! Het is dus niet alleen ideaal om je dag te beginnen met een glaasje sinaasappelsap voor de benodigde vitamines, maar de geur stoomt je klaar voor weer een nieuwe dag!

Vanille

Bij de gedachten ervan smelten we al weg bij deze geur. Vanillegeur zorgt voor een kalmerend effect en een gekoesterd gevoel. Dit gaat terug naar onze basis, omdat de aroma’s van vanille één van de ingrediënten is die terugkomt in babyvoeding.

Hout

Je zou het niet verwachten van een geurtje, maar hout bevat een ‘ondeugende’ eigenschap. Het wekt zonder dat we het doorhebben zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid bij ons op.

Rijstemelk & Kersenbloem

De combinatie van deze twee geuren is ideaal om je dag ontspannend af te sluiten. Kaarsen en geurstokjes in de badkamer en jouw avond kan beginnen. Rijstemelk heeft een neutraliserende werking en kersenbloem staat bekend om haar zoete aroma’s. Vandaar dat het ideaal is om het samen te doen.

Amandelolie & Indiase Roos

Geen rozengeur en maneschijn, maar rozengeur & amandelolie. De geur van rozen heeft een kalmerend effect en amandel zorgt voor innerlijke balans. De combinatie van deze twee geuren zorgt voor welzijn en brengt positiviteit met zich mee.

Lavendel

Ben jij toe aan ontspanning of kom jij ’s avonds moeilijk in slaap? Leg dan wat geurkaarsjes of geurstokjes in je kamer neer en je zult voortaan binnen no-time in slaap vallen door de aroma van lavendel.

Je kunt je huis op verschillende manieren lekker laten ruiken. Van geurstokjes en kaarsen tot aan oliën. Het is maar net waar je van houdt! En zo is er voor iedere plek in huis een andere fragrance ideaal.

Van welke geur word jij gelukkig?