Slechte gewoontes die je relatie een stuk lastiger maken

Relaties door Chiara

Non stop snacken, altijd te laat komen, continue je telefoon checken en alle belangrijke taken uitstellen tot het allerlaatste moment. Al maken deze nare gewoontes ons leven een stukje lastiger, sommige bad habits krijgen we er nu eenmaal niet meer uit.

… Verwar samen in één ruimte zijn niet met tijd met elkaar doorbrengen. Jullie zijn dan misschien wel samen in een restaurant, of hangen met zijn tweetjes op de bank. Maar dat hij in zijn telefoon zit en jij een serie kijkt wil niet zeggen dat jullie echt tijd met elkaar doorbrengen. Even iets voor jezelf doen is oké, maar niet altijd natuurlijk... 

… Het is prima dat jij nog even Girls wilt kijken en hij zijn spelletje uit wil spelen, maar ga tegelijkertijd naar bed. Voor sommige koppels is dit onmogelijk, vanwege verschillende werkroosters. Maar als het te bewerkstelligen is; ga dan samen slapen. Dit zorgt voor minder afstand en juist meer intimiteit.

… Probeer elkaars gedachte niet te lezen, al kennen jullie elkaar door en door, je zit er helaas toch vaak naast. In plaats van raden en van dingen uitgaan, kun je het beter recht op de man af (letterlijk) vragen. De ‘ben je boos?’ ‘heb ik iets verkeerd gedaan?’ vragen leiden toch altijd naar ingewikkelde situaties…

… Lever geen kritiek, maar probeer de zachtere aanpak. ‘Het is heel schattig dat je de baddoeken op de grond opvouwt schat, maar wat dacht je van de strijkplank?’ klinkt veel beter dan; ‘dat doe je toch niet op de grond joh?!’ Minder ruzies gegarandeerd!

… Vergelijk je lover nooit, maar dan ook nooit met je vorige geliefden. Er was een reden waarom dat niet werkte, remember? En als jij elke dag ruzie hebt met je vriend en je beste vriendin is net ten huwelijk gevraagd, vergelijk ook dan jouw relatie niet met de hare. Het gras is echt niet groener aan de andere kant. Focus je op hem!

… Geen verwachtingen, geen teleurstellingen. Dit klinkt misschien heel cliché, maar het is echt waar! Als hij een verrassing voor je heeft moet je er niet meteen vanuit gaan dat hij je meeneemt naar dat nieuwe hippe eettentje en je daar ten huwelijk vraagt. Laat alles op je afkomen en waardeer alles wat hij voor je doet.

… Ga nooit van het ergste uit, al is dit soms lastig. Werkt hij steeds vaker over? Is hij steeds vaker afwezig? Denk dan niet meteen dat hij vreemdgaat. Jij bent toch ook wel eens een beetje in jezelf? Dat hij even tijd nodig heeft, wil niet zeggen dat jullie relatie binnenkort eindigt. Geef het simpelweg wat tijd.

… Wacht niet tot hij initiatief toont, maar neem het heft in eigen handen. Heeft hij al een tijdje geen uitstapje meer ingepland of een move gemaakt in de slaapkamer? Waarom zou je wachten tot hij de eerste stap zet? Boek een weekendje weg of wacht hem op in een spannend setje. Emancipatie rules!

… Kies de juiste momenten om belangrijke zaken te bespreken. Hij; ‘wat is er?’ Jij; ‘niks’. En dit wordt zo’n tig keer herhaald. Zonder iets te zeggen ga je naar bed, maar de volgende ochtend in alle haast barst je los. Bedenk je voortaan eventjes of dit wel het juiste moment is. Is het niet veel fijner om issues te bespreken wanneer jullie er de tijd voor hebben?

… Conflicten zijn er om uit te praten, ontloop ze dus niet. Hij schreeuwt alles bij elkaar en jij hebt inmiddels het halve servies aan gort gegooid. Natuurlijk lopen jullie allebei het liefste weg, maar dit is juist niet de manier om het goed te maken. Eventjes op adem komen is goed, maar zorg dat jullie elkaar niet te lang ontlopen.

… Haal geen oude koeien uit de sloot, maar focus je op het hier en nu. Wil je echt weer ruzie maken over het feit dat hij die belangrijke afspraak twee weken geleden was vergeten? Hij heeft er na die heftige ruzie echt wel iets van opgestoken. Waarom zouden jullie het verleden naar boven halen? Leave the past in the past!