Bizarre iPhone apps

Media door Sanne_H

Een korte speurtocht maakte me duidelijk dat er legio mobiele apps zijn die te bizar voor woorden zijn, maar toch zeer regelmatig gedownload worden. Misschien ook door mijn vrienden en familie dus. Wellicht is dat de reden voor hun stiekeme getik op het scherm, en voor het feit dat hun telefoon nooit van hun zijde wijkt - zelfs niet op het toilet?

Tijd te veel
Het valt me op dat de meest bizarre apps vooral geschikt zijn voor mensen met veel vrije tijd. Oftewel: mensen die weinig te doen hebben en hun tijd daarom graag besteden aan onzinnig tijdverdrijf. Wat dacht je bijvoorbeeld van de app Hold the Button. Het idee is dat je probeert je vinger zo lang mogelijk op een knop op het beeldscherm te houden, zonder je vinger hierbij te bewegen. Eén van de records laat zien dat een Spaanse iPhone-gebruiker zijn vinger maar liefst zes en een half uur stil wist te houden op het beeldscherm van zijn telefoon. Wat een prestatie, applaus! Eén voordeel: deze app is gratis te downloaden.


Deel je meest intieme moment
Nog een bizarre app die zich richt op momenten waarop je je zou kunnen vervelen. Op de wc bijvoorbeeld? Verveel jij je weleens terwijl je plaatsneemt op het toilet, en heb je je ook afgevraagd of andere mensen zich op een dergelijk moment ook vervelen? Download dan de iPoo ? Bored While You Poo?-app. Door deze app kan je met anderen delen hoe, wanneer en hoeveel je poept (excuses voor het taalgebruik, maar hoe zeg je dit anders?). Je moet er wel een dollar voor over hebben om deze app te downloaden. Maar ja, dan heb je ook wat.


Kriebelende vingers
Gaan jouw vingers ook kriebelen als je op je werk, in de kroeg of op het station iemand tegenkomt, met een puist die op knappen staat? Dan is de Zit Picker app wat voor jou. Een gezicht vol puistjes verschijnt op je scherm en jij krijgt de kans om ze allemaal uit te knijpen. Een gratis app overigens.


Oren dicht!
Denk even terug aan het WK 2010. Je herinnert je vast nog de overweldigende oranjekoorts, de mooie voetballers, de deceptie op het Museumplein na het verliezen van de finale en - niet te vergeten - de oorverdovende herrie van de felgekleurde vuvuzela?s! Persoonlijk ben ik erg blij dat deze plastic monsters uit ons straatbeeld verdwenen zijn, maar kennelijk zijn er mensen die hier anders over denken. Tijdens Koninginnedag werd ik verrast door het helse kabaal van een vuvuzela in mijn oor. Net toen ik in staat was om het oranje attribuut uit de handen van mijn achterbuurman te slaan, ontdekte ik dat het geluid uit zijn iPhone kwam. Er bestaat dus een Vuvuzela app!


Klop klop, wie is daar?
Derrek Ogilvie kan zijn spullen pakken: er is nu een app waarmee je de doden vragen kunt stellen. Je kunt het eigenlijk zien als de moderne versie van glaasje draaien. Je plaatst je vingers op het scherm en stelt de geesten vragen over het leven, geld of de liefde. Benieuwd wat ze jou te vertellen hebben? Download dan Ask the Dead.


Maak dat de kat wijs
Speciaal voor de iPad zijn er tegenwoordig zelfs apps te downloaden die je kat plezieren! Een kat die door de kamer achter een nepmuis op batterijen aanrent is zó 2009. Anno 2011 spelen katten met een iPad. Op Gamesforcats.com download je de leukste spelletjes voor jouw kleine tijger. Maak van je iPad bijvoorbeeld een aquarium met digitale vissen. Zodra je kat er één probeert te grijpen ontstaan er watercirkels en duikt de vis weer onder. Heel vermakelijk om naar te kijken!

fout in embed: media provider niet ondersteund