Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Koninginnedag: De feesten!

Of je nou apelazarus gaat worden op een wild feest, je neefje of nichtje gaat helpen met het verkopen van oud speelgoed op de vrijmarkt óf de Koninklijke familie gaat toejuichen in Zeeland: Koninginnedag is altijd een dag vol gezelligheid. Hoewel ik Nederland af en toe kan vervloeken (denk alleen al aan het weer en de NS, need I say more?) ben ik héél stiekem op 30 april toch altijd een beetje trots dat mijn roots in dit kikkerlandje liggen. De jaarlijks terugkerende feestdag staat standaard geblokt in mijn agenda, zodat ik, samen met mijn vrienden (a.k.a. landgenoten), kan vieren dat we rasechte Hollanders zijn. En natuurlijk dat we dol zijn op onze eigen Koningin Beatrix. Maar verder draait Koninginnedag uiteraard maar om één ding: feesten! Heb jij al plannen?Amsterdam


Radio 538 op het Museumplein

Radio 538 pakt dit jaar groots uit. Van 12:00 tot 21:00 staat het Museumplein geheel in het teken van te gekke optredens van... Ja, van wie eigenlijk niet? Guus Meeuwis, Jurk!, Racoon, Sidney Samson, The Partysquad, Gerard Joling, Wolter Kroes, VanVelzen, De Jeugd van Tegenwoordig, Ben Saunders, Afrojack, Bløf én Armin van Buuren behoren tot de line-up... En dat zijn ze nog niet eens allemaal! Natuurlijk is het feest in handen van de 538-jocks en het belooft - zoals ieder jaar - een spetterend feest te worden.

Loveland
Loveland viert dit jaar alweer voor de achtste keer haar Koninginnedagfeestje in Amsterdam. Vanaf 11:00 is het Wertheimpark geopend en vanaf 12:00 tot 20:00 kan je genieten van dj’s als Sébastien Léger, Michel de Hey, Micheal ‘Ille Bitch’ von L, Remy, Juan Sanchez en Marnix. Heb je na een dag dansen nog geen genoeg gehad, koop dan alvast je kaartje voor de afterparty in de WesterUnie. Wees snel, want op is op!

Sounds From The Loft
Een bijzonder initiatief dit jaar is Sounds From The Loft op het Amstelveld. Dj’s Dennis van der Geest, Billy The Klit en Ronald Molendijk verzorgen de danceklassiekers en worden live ondersteund door verschillende artiesten. Bijzonder is dat Sounds From The Loft de campagne tegen discriminatie van de Gemeente Amsterdam ondersteunt. Supergoed, toch?Vrijmarkt in het Vondelpark
Ben je alle festiviteiten even zat, breng dan een bezoekje aan het Vondelpark. Vanaf 6:00 tot 20:00 is daar plaats voor de kindervrijmarkt! Tijdens Koninginnedag is het overal toegestaan om je spulletjes te verkopen, alleen is het Vondelpark de hele dag gereserveerd voor de allerjongsten onder ons. Naast alle kraampjes die je in het park kan vinden, zijn er ook allerlei kinderactiviteiten georganiseerd. Zeker leuk om even een kijkje te nemen!

Wil jij op de hoogte blijven van alle Koninginnedagfestiviteiten in Amsterdam? Volg dan @Kdagamsterdam op Twitter! Kijk voor een overzicht van alle feesten in Amsterdam op www.koninginnedagamsterdam.nl.Utrecht


‘Da Funky’ in De Winkel van Sinkel
De Winkel van Sinkel organiseert de ‘Da Funky’ Queen Supernatural Tuinparty. De binnentuin van de club wordt van 14:00 tot 24:00 omgetoverd tot een groovy paleistuin met veel muziek. Als je houdt van funk, soul, jazz, disco en latin, dan ben je hier aan het goede adres!

Begijneplein
Op het Begijneplein in Utrecht zijn verschillende acts van Utrechtse ondernemingen georganiseerd. Speciaal voor de kleintjes is er ’s ochtends een kinderdisco, maar ook wij kunnen ons er prima vermaken tijdens een dj-battle van de Utrechtse dj-school. Verder draait dj Bo Risky tot 18:00 de fijnste beats én komt er een mystery guest optreden... Maar wie, dat blijft nog even geheim!

Radio Veronica op het Domplein
Van 12:45 tot 18:00 zetten de dj’s van Radio Veronica het Domplein op z’n kop. Verschillende dj’s, waaronder dj Sven, Erwin Peters en dj Silverius, laten hun kunsten horen en vieren samen met jou Koninginnedag!

Kijk voor nog veel meer Koninginnedagfeesten in Utrecht op http://www.koninginnedag-utrecht.nl/.Natuurlijk zijn Amsterdam en Utrecht niet de enige steden waarin feesten worden georganiseerd. Heb je misschien al gedacht aan Koninginnedag in Den Haag, Rotterdam, Maastricht, DelftArnhem, Eindhoven, Groningen, Zwolle, Nijmegen of Den Bosch? Veel plezier!

Wat zijn jouw plannen voor Koninginnedag 2011?


Fotocredits: Radio 538, Gemeente Amsterdam, Radio Veronica