Fashion / Mode & trends
Mode & trends

H&M opent deuren op de Dam

Deze megawinkel telt maar liefst zes verdiepingen. Vol met kleding, schoenen en accessoires. Extra bijzonder is de speciale H&M Home-afdeling. De collectie H&M Home was tot nu toe alleen online verkrijgbaar, maar daar komt dus verandering in. Ook in Londen, Helsinki en Kopenhagen komen dit najaar Home-winkels van H&M. Klein detail: de Home-collectie komt niet echt ín de winkel te liggen. Bezoekers pakken namelijk magneten waarop een afbeelding van het product staat. Je shopt dus geen producten, maar magneten! Deze reken je af bij de kassa en de gekozen items worden vervolgens rechtstreeks uit het magazijn gehaald.

Bij de nieuwe flagship store op de Dam kan je ook terecht voor de unieke Lanvin-collectie. Deze wordt vandaag, 23 november, gelanceerd. Na Roberto Cavalli, Viktor & Rolf en Sonia Rykiel mocht dit jaar Lanvin-ontwerper Alber Elbaz een collectie voor H&M ontwerpen. Kenmerk van dit modehuis: soepele draperieën, flamboyante ontwerpen met dieren- en bonte bloemenprints en forse metalen ritsen.

Uiteraard is H&M niet alleen in Nederland erg populair. De Zweedse modeketen heeft meer dan 1700 filialen in 24 verschillende landen. Al met al werken hier meer dan 73.000 medewerkers! Wat is toch de succesformule? Waarschijnlijk toch het feit dat de keten kleding in grote hoeveelheden inkoopt en dus tegen lage prijzen kan verkopen. In 1947 was het deze formule die de Zweed Erling Persson aansprak. In New York kwam dit toendertijd al veel voor, maar in Europa nog weinig. Hij haalde de formule dus naar Europa en had al snel veel succes. Inmiddels is H&M ook buiten Europa te vinden, o.a. in de Verenigde Staten, Dubai, China en Japan. Behalve de lage prijzen kunnen we natuurlijk stellen dat de collecties verassend en eigentijds zijn. Daarbij wisselen de collecties vaak, waardoor er steeds nieuwe artikelen in de winkels te vinden zijn. Vanaf 2004 werkt H&M daarnaast samen met diverse modeontwerpers, die speciaal voor H&M een designercollectie creëren. Stella McCartney, Karl Lagerfield, Elio Fiorucci... allemaal gingen zij in op het aanbod van de grote Zweedse modeketen.

In 2009 kwam H&M met een ander 'nieuwigheidje': de Home-collectie. Het begon met beddengoed en handdoeken, maar al snel kwamen hier meubels bij. Online en in de catalogus te bekijken en vanaf aankomende donderdag dus ook in de winkel af te halen!

Ga jij een bezoekje brengen aan de nieuwe H&M op de Dam in Amsterdam?