Suzanne Buis - Ik date maar wat

Media door Joelle

In Ik date maar wat wordt Suzanne horendol van oudtantes en stelletjes die haar maar lastig blijven vallen met steeds weer dezelfde vraag: 'Zeg, waarom heb jij geen leuke vent?'. Dat begint ze zich zelf ook steeds meer af te vragen. Wat ze ook probeert, de prins op het witte paard komt maar niet in beeld. En waar moet ze eigenlijk naar zoeken? Zou hij lijken op Brad Pitt, Jim Carrey of moet ze toch wat lager mikken? Wat wil ze eigenlijk?

De hersenspinsels blijven maar door haar hoofd dwalen, totdat het op een dag genoeg is. Suzanne rukt ze zich los van haar werk, pakt het vliegtuig naar Canada om een workshop filmscenario schrijven te volgen en gaat vervolgens een maand rondreizen, in de hoop daar leuke mannen tegen te komen. Dat gebeurt zeker: ze krijgt een lift aangeboden, verblijft in luxe hotels en maakt afspraakjes via Facebook. Maar zoekt ze eigenlijk wel op de juiste plaats? En is die man van haar dromen stiekem niet allang binnen handbereik?

Autobiografische chicklit is altijd een beetje een risico. Het echte leven is immers niet altijd even spannend en heeft niet altijd zulke verrassende plottwists als de gemiddelde chicklitroman. Ook Ik date maar wat lijdt daar een beetje aan. Suzanne probeert dat op te vangen door haar belevenissen af en toe aan te vullen met dagdromen, maar dat kan het gebrek aan werkelijk interessante gebeurtenissen niet helemaal verhullen.

De ontmoetingen van Suzanne met mannen over de hele wereld zijn vlot en met veel humor opgeschreven, maar lijken niet ergens heen te leiden, behalve dan het besef dat Suzanne in de toekomst misschien meer geluk zal hebben.

En pas als het echt interessant wordt en Suzanne teruggaat naar Nederland voor een date met de man met knalblauwe ogen, stopt de roman plots. Omwille van de privacy misschien? Ergens begrijpelijk, maar wel jammer voor de lezer die toch het gevoel heeft met een verhaal dat nog niet af is te blijven zitten. Voor een vervolg is dus zeker nog voldoende ruimte...

Ik date maar wat
Suzanne Buis
ISBN: 9490783161
Prijs: 14,95
Uitgeverij: Reality Bites Publishing B.V.