Interview: Lisbee Stainton

Media door Anneke
Je hebt een druk jaar achter de rug.
"Ja, ik heb een fantastische tijd gehad. Ik heb veelvuldig getourd, mijn nieuwe album gepromoot en vooral genoten van alle optredens. Mij hoor je niet klagen hoor... Ik zou niets anders willen doen dan dit."

Wat wil je kwijt over Girl On An Unmade Bed?
"Het is een album dat de periode vanaf mijn zestiende tot nu beslaat. Red bijvoorbeeld, is een liedje dat ik geschreven heb toen ik zestien was, terwijl de titeltrack Girl On An Unmade Bed dateert van vorig jaar. Ik schrijf al liedjes sinds ik 9 jaar ben. Muziek en schrijven is altijd een belangrijke uitlaatklep voor me geweest."

Wanneer wist je dat je zangeres wilde worden?
"Ik heb nooit besloten om zangeres te worden. Ik dééd het gewoon al van jongs af aan. Met mijn zus deed ik vaak een wedstrijdje in de auto van wie het hardst kon zingen. Voordat ik zelf een gitaar had, zat ik al rare liedjes te verzinnen die ik dan op tape zette. Zo is het ook allemaal begonnen. Op een gegeven moment ging ik ook steeds betere nummers schrijven. Later was er internet waar ik mijn liedjes kon delen met iedereen die wilde luisteren."

Je hebt het album in de beroemde Abbey Road Studio's opgenomen.
"Ja, dat was een ongelooflijke ervaring. Dat is een belangrijke historische plaats omdat de Beatles en vele anderen daar hun opnamen gemaakt hebben. Overal aan de muren hangen foto's van alle belangrijke mensen uit de popmuziek die hier hun albums opgenomen hebben. Toen ik daar was dacht ik steeds: 'wow... wat een eer om hier een plaat te mogen opnemen'."

Hoe voelde het om in de O2 Arena in Londen voor 30.000 mensen te staan?
"Als ik daaraan terugdenk... Zat ik daar met mijn gitaar in het midden van die grote zaal. Dat was best wel een beetje eng hoor. Het moment dat ik nooit meer vergeet was toen aan het einde van mijn optreden al die duizenden mensen luid begonnen te klappen... geweldig! Een van de mooiste momenten ooit in mijn carrière."

Hoe ziet je toekomst eruit?
"Als het zo doorgaat kan ik maar een ding zeggen: dat wordt een geweldige toekomst. Ik ben tot en met november op tour door verschillende Europese landen waaronder Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Engeland en Nederland. Ik verheug me erg op de optredens in jullie landje. Daar hoop ik dan ook veel van mijn fans tegen te komen."

Optredens van Lisbee:
18 oktober @ Paradiso
20 oktober @ Cobblestone in Oldenzaal
21 oktober @ Q-Bus in Leiden
22 oktober @ Cultureel Podium in Roepaen-Ottersum

Kijk voor meer info op de website van Lisbee Stainton.