Lifestyle / Media
Media

Review: Despicable Me

Het verhaal
Gru is een vreselijk slechte schurk. Hij pest onschuldige kinderen en stal al eens het Vrijheidsbeeld en de Eiffeltoren. Weliswaar de kleine versies uit Las Vegas, maar toch... Om echt definitief zijn naam te vestigen in de boevenwereld (en zijn moeder eindelijk eens trots op hem te laten zijn), bereidt Gru zich samen met zijn werknemers, de bijzondere Minions, voor op dé misdaad van de eeuw: het stelen van de maan. Bijzondere instrumenten als krimp- en vriesstralen en zijn speciale gevechtsvoertuigen moeten hem daarbij helpen.

Op een dag kruisen de drie nieuwsgierige weesmeisjes Margot, Edith en Agnes zijn pad. In eerste instantie moet hij niks van de bijdehante dametjes hebben, maar later lijken ze toch wel bruikbaar in zijn plan om de maan te stelen. Hij neemt ze in huis, tot grote vreugde van de kinderen die al heel lang geen ouders meer hebben gehad. Ze zien in Gru hun nieuwe (ietwat vreemde, dat wel) papa en zijn dolenthousiast. Het samenleven met drie koters blijkt echter zwaar en een enorm grote uitdaging...

En?
Mijn verwachtingen waren vooraf torenhoog, omdat ik al diverse keren in de lach was geschoten bij het bekijken van de trailer van Despicable Me. Vooral kleine Agnes, met de grote pluim op d'r hoofdje en de mooie uitspraak "He's so fluffy I'm gonna die!", heeft een hoog schattigheidsgehalte. Bovendien ben ik gek op animatiefilms, dus deze moest ik sowieso gaan zien.

Despicable Me (in 3D) is ten eerste prachtig gemaakt. De karakters zijn allemaal mooi uitgewerkt, vooral het leger aan gele Minions en de drie meisjes zijn fantastisch om naar te kijken. Daarnaast voegt het 3D-effect ook echt iets toe; bij de achtbaanscène is het net alsof je zelf hebt plaatsgenomen in de attractie.

Gru's plan om de maan te stelen, waar de hele film omheen is gemaakt, is eigenlijk ondergeschikt. Zoals in zo veel animatiefilms gaat het ook hier om de achterliggende thema's liefde, familie, respect en goed en kwaad. Ze zijn echter wel in een heel erg leuk jasje gestoken, dat geschikt is voor jong en oud. Een heel fijne filmmiddag of -avond gegarandeerd!

Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke in het Nederlands) is vanaf 13 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.