Showcase We Will Rock You

Vrije tijd door Anneke

We Will Rock You is een legendarische rockmusical met daarin 25 hits van Queen, zoals A Kind Of Magic, Radio Ga Ga, We Are The Champions, We Will Rock You en nog veel meer. Het is een verhaal over jongeren die vechten voor hun eigen rechten, voor hun individualiteit en voor hun liefde voor muziek.

We Will Rock You is acht jaar geleden in première gegaan op West End in Londen en is inmiddels wereldwijd door meer dan 10 miljoen mensen gezien in meer dan 15 verschillende landen waaronder Engeland, Duitsland, Rusland, Japan, Zuid-Afrika en Australië. De wereldwijde musicaltopper komt nu ook naar Nederland in het Beatrix Theater in Utrecht.

De cast bestaat onder meer uit John Vooijs als Galileo, Pia Douwes als Killer Queen, Marjolein Teepen als Scaramouche, Martin van der Starre als Brit en Floortje Smit als Ozzy. Tijdens de showcase konden fans en de pers alvast een idee krijgen hoe de musical eruit gaat zien: een knallende show met fantastische muziek.

Floortje Smit over haar rol van Ozzy in de rockmusical: "Dit is het mooiste wat me is overkomen in mijn carrière tot nu toe. En het was natuurlijk ook ongelooflijk om hier vandaag in Paradiso te staan. Dit zie ik als een enorme stap vooruit in mijn carrière. Ik was echt weer toe aan zo'n enorme nieuwe uitdaging als dit. Het was geweldig vanmiddag in Paradiso, echt om emotioneel van te worden. Vooral toen ik mijn moeder met tranen in haar ogen in de zaal zag. Ik heb echt heel veel zin om een jaar lang in deze musical te spelen, ook om het podium te delen met al die talenten die er in de rockmusical zitten."

"Mijn favoriete Queen nummer? Dat zijn er zo veel. Eén van de nummers die ik in de musical doe is I Want It All. Dat is natuurlijk een nummer dat heerlijk rockt. Dus dat is wel één van mijn favorieten ja. Ik blijf het geweldig vinden allemaal. Ik ga echt een geweldige tijd tegemoet."

Kijk voor meer informatie op http://www.musicals.nl/wewillrockyou/.