Review: Shrek Forever After

Media door Anneke

Een nieuwe Shrek-film is altijd iets om je op te verheugen. De avonturen van Shrek en zijn familie en vrienden zijn altijd goed voor anderhalf uur pure spanning en kijkplezier.

Toen de eerste Shrek-film in 2001 uitkwam, was die meteen een regelrechte hit. Drie jaar later volgde Shrek 2, een leuk weerzien met de groene reus en in 2007 volgde deel drie dat opeens een beetje teleurstellend was. Was het bioscooppubliek Shrek-moe? Qua inkomsten mocht Dreamworks wel tevreden zijn. De eerste drie Shrek-films waren goed voor een dikke twee miljard dollar aan inkomsten. En nu dan de vierde en laatste Shrek-film: Shrek Forever After of Shrek Voor Eeuwig En Altijd in de Nederlandse versie.

De film begint met een vermoeide en sterk verveelde Shrek. De groene reus is zijn gelukkige, routineuze leventje als echtgenoot en huisvader een beetje zat. Hij droomt stiekem van zijn vroegere leven, het leven als vrijgezel zonder vrouw en kids. Wanneer hij de griezelige Repelsteeltje tegenkomt, ziet deze zijn kans schoon: hij zal de verveelde Shrek zijn lompe leven van vroeger aanbieden.

Shreks stille wens gaat dan voor een dag in vervulling. Maar er zit wel een addertje onder het gras... Repelsteeltje laat Shrek een contract tekenen, waar allerlei haken en ogen aan zitten. Maar Shrek heeft maar één doel voor ogen: hij zou graag weer eens een dag zijn vroegere leventje leven. Dat was de tijd dat de mensen nog bang voor hem waren. Het loopt echter anders af wanneer Shrek in Far Far Away terechtkomt waar Repelsteeltje de scepter zwaait. Zou het allemaal nog goed komen met Shrek en zal hij Fiona en kroost ooit weer terugzien?

Shrek Forever After is weer een geslaagde poging van Dreamworks. Het is Shrek zoals we die uit de eerste film kennen, oftewel met leuke en slimme grappen en hilarische personages als Donkey en Puss In Boots.

Shrek is vanaf woensdag 7 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.