Interview: Russell Brand & Jonah Hill

Media door Anneke

Jonah Hill is duidelijk serieuzer dan Russell Brand. De eerste schuift op tijd aan bij het interview, de ander laat een uur lang op zich wachten. Russell was 'gewoon' bezig met andere dingen, zoals een yogasessie, fitness en nog veel meer. Eén ding is zeker: het zit nog steeds goed met zijn grote liefde Katy Perry. Ze heeft zelfs een dagje met hem doorgebracht én nam een ballon mee in de vorm van een hart.

(Jonah) Had je meteen een klik met Russell met wie je eerder in Forgetting Sarah Marshall speelde?
"Mensen zeiden dat er een bijzondere chemie tussen ons was. Ik heb dat ook zo gevoeld. Hij is uiterst getalenteerd en gedraagt zich ook nog eens excentriek. Een bijzondere combinatie vind ik. Het leuke is dat Russell te allen tijde zichzelf blijft."

(Russell) Droomde je er vroeger van om net als Aldous Snow een rockster te zijn?
"Zeker weten. Vroeger waren mijn neven en ik bezig met gitaren en zongen we nummers van Radiohead en Oasis. Maar tot een echte muziekcarrière is het nooit gekomen. Noel Gallagher van Oasis was mijn belangrijkste inspiratie voor mijn rol als Aldous Snow in Get Him To The Geek. Het is de enige rockster met wie ik echt bevriend ben."

(Jonah) Na Superbad werd je opeens een wereldster. Hoe was dat?
"Ik vond het best wel bizar. Ik had er in het begin erg veel moeite mee om op alle aandacht te reageren. Het heeft ongeveer een jaar geduurd voor ik met roem om kon gaan. Nu ben ik blij dat ik een bekende acteur ben."

(Russell) Je was vroeger zelf verslaafd. Was het niet moeilijk om in de film de verslaafde te spelen?
"Nee, want je doet dan gewoon net alsof. Het bracht bij vlagen ook wel echte emoties naar boven, maar nooit zo erg dat het domineerde. Ik heb me goed in kunnen leven in mijn rol en die zo levensecht mogelijk neergezet."

(Jonah) Wat trok je het meest aan in deze film?
"Het deed me denken aan een klassieke muziekfilm zoals Almost Famous en My Favourite Year. Het voelde ook als de film die op het juiste moment kwam. Na Superbad was ik wel weer eens toe aan een leuke film."

(Russell) Je verloofde Katy Perry is speciaal overgevlogen om een nachtje bij je te zijn in Amsterdam...
"Ja, en dat was heel erg gezellig. Of we nog uitgegaan zijn in Amsterdam? Nee, dat niet. We hebben gewoon samen de hele dag op de hotelkamer doorgebracht. Ik heb voetbal gekeken terwijl zij sliep. Zo kon ik zo nu en dan ook even naar haar kijken als ik niet naar het voetbal keek... Als dat geen romantiek is!"

(Russell) In hoeverre lijkt het leven van Aldous Snow op dat van Russell Brand?
"Niet zo veel hoor. Mijn leven is om te beginnen veel minder rock & roll. Ik ben gelukkig 'clean'. Ook wil ik niet meer mijn carrière verpesten door drugs te gebruiken. Dan wil niemand meer met je werken. En verder zit ik in een vaste relatie met Katy, dus ben ik al een echte huismus aan het worden.  Ze vertelt steeds dat ik een bruidegom from hell ben, maar dat doet ze alleen om mij te pesten. Katy weet ook wel dat we samen gelukkig zijn en dat hoop ik nog lang zo te houden."

Get Him To The Greek is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.