Interview: Alain Clark

Media door Anneke

Hoe voel je je als kersverse vader?
Heel erg gelukkig. Dit is helemaal geweldig natuurlijk! Er gaat een wereld voor je open met zo'n kleintje. Ook voelt mijn leven er zoveel rijker door. Het voegt iets belangrijks toe aan mijn toch al fijne leven als muzikant.

Heb je op Colorblind nog liedjes opgedragen aan Nilo?
Ik heb het vadergevoel nog niet naar muziek of tekst vertaald. Dat komt misschien later wel. Als ik aan de kleine denk, krijg ik daar een heel blij gevoel van wat ik weer meeneem als ik mijn liedjes zing. Op Colorblind is trouwens wel wat terug te horen van Nilo. Je hoort een sample van zijn gehuil in Rich. Moet je maar eens goed luisteren!

Wordt Nilo ook een echte muziekliefhebber?
Als het aan mij ligt wel! We zijn in ieder geval van plan om hem als hij wat groter is overal mee naartoe te nemen: naar optredens, festivals... Hij moet zo snel mogelijk wennen aan reizen en op verschillende plekken komen. Muziek zal zeker een hele rijke toevoeging aan zijn leven worden.

Vond je het moeilijk om na je eerste succesalbum een opvolger te maken?
Er is natuurlijk wel een soort druk aanwezig als je eerste plaat zoveel succes heeft gehad. Dan ben je niet zo snel tevreden met de opvolger. Daarom heb ik er ook ietsje langer over gedaan dan gepland. Het album was pas klaar toen ik er voor de volle honderd procent tevreden mee was.

Wat is je belangrijkste herinnering aan het album?
Dat ik zo'n euforisch gevoel had toen ik het aan het opnemen was. Ik had zoveel te gekke ideeën en die wilde ik allemaal uitwerken. Als ik dan de basis heb, wil ik het graag delen met anderen. Wanneer ik het dan met een gitarist inspeel, heb ik een heel blij gevoel. Ik herinner me ook het plezier dat we hadden tijdens het maken. Er zat geen druk achter en zo konden we alles ook perfect afronden.

Hoe ga je om met roem?
Dat is niet altijd even gemakkelijk. Om te beginnen ben ik niet meer anoniem. Ik kan niet meer ongemerkt over straat lopen en dat vergeet ik nog wel eens. Nu moet ik altijd uitkijken met wat ik doe. Ik kan niet meer in mijn neus peuteren of struikelen, want er staat meteen een foto op Nu.nl of een andere site. Aan de andere kant krijg je er ook zoveel mooie dingen voor terug. Zoals de glimlach van een onbekende die naar je toekomt en vertelt hoe belangrijk jouw muziek voor hem is.

Gezin of carrière?
Gelukkig heb ik het allebei en voel me een echte geluksvogel. Ik merk dat nu ik een gezin heb alles anders is geworden. Het is allemaal zo heftig dat het als een wals overal overheen gaat. Je leven neemt een hele andere wending en alles draait niet alleen maar om carrière. Er is met de geboorte van Nilo iets heel belangrijks en moois bijgekomen wat mijn leven erg verrijkt heeft.

Benieuwd hoe het nieuwe album van Alain klinkt? Bestel hem dan op Bol.com!

Vanaf 3 september zal Alain starten met zijn clubtour. Neem een kijkje op zijn website voor meer info, data en locaties!