Review: Sex and the City 2

Media door Marieke_B

Na eerst een over the top hysterisch homohuwelijk te hebben bijgewoond van hun goede vriend Stanford Blatch, zijn Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha toe aan een ontsnapping - alle vier met zo hun eigen redenen. Miranda heeft het zwaar op haar werk: ze wordt dwarsgezeten door een autoritaire man die niet kan omgaan met het feit dat vrouwen ook een stem hebben. Charlotte moet toegeven dat haar twee schattige dochtertjes het haar niet gemakkelijk maken en het moederschap toch niet helemaal is wat ze ervan had gehoopt. Carrie probeert wanhopig de 'sparkle' in haar huwelijk te houden, omdat ze per se niet zo'n stel wil worden dat alleen nog maar samen op de bank hangt en tv kijkt. En Samantha kan niet langer ontkennen dat ze in de overgang is, met haar opvliegers en -nog erger- verminderde sex drive tot gevolg.

Samantha maakt gebruik van haar connecties en regelt een super de luxe vakantie naar het mysterieuze Midden-Oosten. Dit alles op kosten van de locale sjeik, natuurlijk... De dames kijken hun ogen uit en genieten optimaal van al het moois, luxe en lekkers. Daar in de woestijn, vele kilometers verwijderd van hun vertrouwde New York City, komen ze -niet allemaal op de juiste manier- tot inzichten waarmee ze thuis weer verder kunnen...

Get Carried away...
Toegegeven, het is bepaald geen hoogstaande film. Nu was deel 1 dat al niet, maar wat mij betreft zijn ze in deel 2 wel erg ver doorgedraafd. Het per se nog een extra slaatje willen slaan uit het ongekende Sex and the City-succes is eigenlijk too much. Na deel 1 was iedereen volmaakt gelukkig: Miranda en Steve met hun schattig roodharige jongetje Brady, Charlotte en Harry met hun eigen biologische kindje, Samantha met haar fabulous zelf en natuurlijk Carrie eindelijk met Big. Eind goed, al goed. Waarom dan nog verder?

Simpel: een kwestie van vraag en aanbod. Wereldwijd kunnen alle vrouwen gewoon geen genoeg krijgen van de vier vriendinnen. Het is alsof we naar ons eigen leven zitten te kijken, alleen dan een tikkeltje meer fashionable en luxurious. Maar vooral en nog altijd worstelen deze dames met dezelfde (liefdes)problemen en dilemma's als wij allemaal.

En daarom gaat deze film wéér een enorm succes worden. Ondanks het flinterdunne verhaallijntje (we gaan geen moment de diepte in), is ie namelijk wel weer heel erg vermakelijk. Naast de zo vertrouwde gezichten zien we ook lieve leuke Aidan terug en komt zelfs hottie Smith Jerrod weer even om de hoek kijken. Een kreet van verrukking is daarbij moeilijk in te houden! De dames zien er bovendien, hoewel ze overduidelijk ouder worden, nog altijd fantastisch uit en hun outfits zijn weer om van te smullen. Carries inloopkast, schoenencollectie en appartement zijn jaloersmakend mooi en ook de vakantie van de dames is er eentje die wij ons waarschijnlijk nooit zullen kunnen veroorloven... Wat een weelde!

Mijn advies: laat je gewoon lekker meeslepen. De film is erg mooi gemaakt en ziet er weer ontzettend gelikt uit. Geniet, samen met je liefste vriendinnetjes, van de scherpe dialogen en de zo kenmerkende SATC-quotes die stuk voor stuk geschikt zijn voor op een tegeltje aan de muur. Een heerlijke Ladies Night gegarandeerd!

Sex and the City 2 is vanaf 27 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.