CD: Elske DeWall - Balloon Over Paris

Media door Eline_B

Elske DeWall
Elske de Walle groeit op in Veenwouden, Friesland. Dat de kleine Elske muzikaal is, blijkt als ze op zevenjarige leeftijd piano gaat spelen, gevolgd door de saxofoon en de gitaar. In die periode ontdekt de Friezin ook dat ze kan zingen. Als Elske wat ouder is volgt ze een opleiding bij de Academie voor Popcultuur en zingt ze voornamelijk als achtergrondzangeres.

Na het tekenen van het contract met Universal Music Group wordt er met veel vaart aan het debuutalbum gewerkt. Als singer/songwriter heeft de 24-jarige Elske zelf al nummers op de plank liggen, maar ze krijgt voor het album ook hulp van Zweedse en Britse schrijvers. Eind 2009 komt haar eerste single Come To See The End In Me uit, gevolgd door haar debuutalbum Balloon Over Paris in februari 2010.

Balloon over Paris
Elske DeWall heeft een prachtige stem. Haar sound heeft soul en soms een vleugje country. Ze weet met haar stem de juiste snaar te raken: liefdesliedjes zacht en misère scherp. Helaas houdt het daarmee op. De stem van Elske is mooi, warm en goed geschoold, de liedjes zijn gemakkelijk geschreven en 'van hetzelfde'. Het is instrumentaal niet vernieuwend en de tekst is van het niveau rijmelerijm-lik-me-vestje.

Het nummer A Day Like Today springt er het meeste uit. De sound is net iets anders dan de rest van de nummers, die voornamelijk soft zijn, en toont een Elske met meer pit. Laat één ding voorop staan, Elske heeft een prachtig geluid, alleen de teksten en het instrumentele gedeelte mogen, voor het volgende album, meer aandacht krijgen. Elske live, alleen met een gitaar of de piano, moet geweldig zijn.

Kijk voor meer informatie en de tourdata op de website van Elske DeWall.

Balloon Over Paris
Elske DeWall
EAN: 0602527129853
Prijs: 14,99 euro