S. van der Vlugt - Op klaarlichte dag

Media door Marieke_B

Na De reünie, Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water en Herfstlied is Op klaarlichte dag de zesde thriller van Simone van der Vlugt.

Het verhaal
Nathalie is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Ze moet zich in allerlei haast onmogelijke bochten wringen om uit zijn handen te blijven. Dat ze ook nog eens een baby met zich meezeult, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Julia is rechercheur bij de politie en onderzoekt de moord op een jong stel. Toevallig ontmoet zij Nathalie, waardoor hun levens -zonder dat zij dat op dat moment weten- in elkaar verstrikt raken. Nathalie heeft namelijk een andere identiteit aangenomen en is niet wie zij zegt te zijn. Julia heeft daardoor geen idee met wie zij te maken heeft.

Als Nathalies ex-vriend opduikt, wordt de hele situatie opgehelderd en dan blijkt dat de rollen in dit verhaal heel anders verdeeld zijn dan aanvankelijk gedacht. Werkelijk niets is wat het lijkt...

En?
'Niets is wat het lijkt', een cliché waarmee menig literaire thriller wordt beschreven en aangeprezen. Maar Simone van der Vlugt is écht een meester in het onverwachte plot en de recensies van haar boeken mogen dat zinnetje dus naar hartenlust gebruiken. Ook in dit kunststukje weet ze je als lezer weer helemaal het verhaal in te zuigen en lukt het haar om je tot de laatste bladzijden geboeid te houden.

Steeds als je denkt dat je weet hoe het zit, geeft Simone weer een nieuwe draai aan het verhaal en zit je op een ander spoor. Dat geldt niet alleen voor de verhaallijnen, maar ook voor de personages zelf. Denk je Nathalie en Julia een beetje te kennen, maken zij toch weer keuzes die je niet had zien aankomen.

Fans van het genre zullen weer smullen van dit nieuwe heerlijke boek van Simone, wat je absoluut niet weg kunt leggen en dus in één ruk uitleest. Kom maar op met de volgende!

Op klaarlichte dag
Simone van der Vlugt
ISBN: 9041415327
Prijs: 19,95
Uitgeverij: Ambo Anthos