Lifestyle / Media
Media

Welkom in de wereld van Vida

In de serie Welkom In Mijn Wereld duikt producent en presentatrice Vida elf keer een dag in de levens van volkomen vreemden. Gevolgt door camera's probeert ze zich aan te passen aan verschillende levenstijlen en tegelijkertijd een goed beeld te geven van onze multiculturele samenleving.

11 Mensen, 11 levens
Elke aflevering begint met een kring van elf mensen, allen hetzelfde gekleed. Tijdens de studio-opname vraag ik me al stiekem af wie er onder die zwarte kleding schuilen. Het kunnen van allerlei mensen zijn, uit verschillende milieus. Voor Vida is het een grote verrassing. Ze straalt. Het is voor haar heel bijzonder om haar eigen programma-idee uitgewerkt te zien.

Vida stapt in de kring en kiest één persoon uit. Dat iedereen in de kring er hetzelfde uitziet is opzet: in beginsel zijn we allemaal gelijk. In werkelijkheid is de groep net zo divers als de maatschappij waarin we leven: een doctor in de antropologie en een soldaat uit het Leger des Heils, een banketbakker en een kunstenares, een schrijfster, een jongerenwerker en een dakloze staan hier allemaal bij elkaar.

Nadat Vida haar keuze heeft gemaakt gaat ze een dag op stap met de gekozen deelnemer. Een cameraploeg volgt hen op de huid en registreert hoe ze zich zoveel mogelijk aan de levensstijl van de deelnemer aanpast. Bekijk hier de promo.

Ik kan niet wachten op de eerste aflevering! Dus kijk elke week naar een aflevering van Welkom In Mijn Wereld op RTV-NH, van half 19.30 tot 22.30 uur. Kijk op de website voor meer informatie over de serie.

Lees ook het interview met Vida Behrouz. Ondanks haar drukke agenda mocht Ze.nl haar tien vragen stellen!