DVD: Tell Me You Love Me

Media door Redactie Ze.nl

Tell Me You Love Me draait om het leven van drie stellen, die alle drie niet de meest perfecte relatie hebben. De problemen draaien om intimiteit en de stellen schakelen de hulp in van psychologe May, die zelf ook relatieproblemen heeft met haar man. Genoeg drama dus. Ook de serie zelf heeft al voor genoeg drama gezorgd voordat die überhaupt op televisie te zien was. Er ontstond al wat controverse in de Verenigde Staten door de soms nogal expliciete seksscènes en het vermoeden dat de acteurs echt seks met elkaar hadden.

De serie is gefilmd met een handcamera waardoor je veel meer het documentaire-idee krijgt en er niet te spreken is van een 'gelikte' serie. En die seks? Die zit er in grote mate in. Maar waar een serie als Sex and the City wel expliciet met seks omgaat op een soms absurde en enigszins onvolwassen manier, is Tell Me You Love Me een heel volwassen serie. Geen clichés en niet idyllisch, gewoon seks zoals het is en alle bijkomende problemen in een relatie. De acteurs zijn vrijwel allemaal van hoge klasse, waardoor de innerlijke conflicten en de emoties die de personages voelen, duidelijk naar voren komen. Ik had ook eigenlijk niet anders verwacht van HBO, dat sowieso altijd gaat voor hoge kwaliteit.

En?
Voor mij persoonlijk gebeurt er te weinig in de serie, ik heb niet het geduld voor drama, ik geef meer de voorkeur aan actie of humor. Dit neemt echter niet weg dat Tell Me You Love Me me een goede serie is van hoge kwaliteit, iets dat mijn aandacht wel kan trekken. Er is maar één seizoen gemaakt en het ziet er niet naar uit dat er ooit een tweede seizoen zal komen. Jammer, de serie had het wel verdiend.

Tell Me You Love Me
EAN: 5051888037270
Prijs: 44,99