Feestdagenfestiviteiten

Vrije tijd door Karin

Koninginnedag (30 april)
Ik geloof dat deze dag qua festiviteiten nog weinig uitleg behoeft. Wil je Koninginnedag echt goed vieren, dan ga je natuurlijk naar onze hoofdstad! Het Leidscheplein, het Museumplein: de hele stad loopt over van de bezoekers, draaiende dj's en optredens van artiesten. Een feest dat je echt een keer meegemaakt moet hebben. Let op: niet aan te raden voor mensen die niet van drukte houden.

Wil je de Koninklijke familie dit jaar bezoeken? Dan zul je in het zuiden des lands moeten vertoeven. Dit jaar bezoekt de koningin en haar familie achtereenvolgens Wemeldinge (gemeente Kapelle) en Middelburg.

Nationale Bevrijdingsdag (5 mei)
Eens in de vijf jaar zijn (bijna) alle kantoren gesloten en kunnen niet alleen de schoolgangers en studenten naar een bevrijdingsfestival, maar ook de werkenden onder ons. En dit jaar mogen we weer! Er worden geheel volgens traditie verschillende bevrijdingsfestivals door heel Nederland georganiseerd. Wil je de line-up voor een festival bij jou in de buurt weten? Check dan even bevrijdingsfestivals.nl!

Hemelvaart (13 mei)
Het bekendste festival op Hemelvaartsdag is Dauwpop. Dauwpop is een festival midden in het bos aan de rand van Hellendoorn. Rockmuziek heeft de overhand op het festival, maar ook electro, hiphop en pop komen onder andere aan bod. Een aantal namen? Ed Kowalczyk (zanger van Live), K's Choice, Di-rect, Waylon, De Dijk en Zwart Licht.

Ben je meer van de echte Hollandse krakers, dan is het Lekfeest in Lopikerkapel misschien wat voor jou. Op vrijdag 14 mei zullen grote Hollandse namen als Nick & Simon, Frans Duijts en Wolter Kroes op de bühne staan. Voor de echte meezingfanaten een must!

Het leuke van festivals vind ik altijd die geweldige namen (Appelpop, Pukkelpop). Welnu, ik heb er nog één gevonden. Op 13 mei vindt in Ovezande (Zeeland) de 30e editie van Klomppop plaats! Er zullen veel lokale artiesten te bewonderen zijn, maar ook nationale artiesten als Moke en Caro Emerald (van de hit A Night Like This) zijn van de partij.

Voor wie geen bossen, natuur en modder wil is er van 13 tot en met 16 mei het Breda Jazz Festival. Op deze dagen zal de binnenstad van Breda weer vollopen met jazzmuzikanten en bezoekers. Het is zelfs het oudste en grootste jazzfestival in zijn soort van Europa met 250.000 bezoekers per jaar!

Pinksteren (23 en 24 mei)
Festival a/d Werf is een theaterfestival op de Neude in hartje Utrecht. Beginnende en ervaren kunstenaars tonen hier hun werk. Dit jaar wordt voor de 25e keer Festival a/d Werf georganiseerd en zal het plaatsvinden van 20 t/m 29 mei. Je kunt er terecht voor o.a. muziekoptredens, beeldend werk, workshops en eten & drinken.

Op 1e pinksterdag vindt voor de 2e keer het 7th Sunday Festival plaats in Erp. Nog een redelijk nieuw dance festival dus, maar een indrukwekkende line up! Wat dacht je van bijvoorbeeld Benny Rodrigues, Afrojack, Sander van Doorn en Hardwell.

In Nijmegen vindt van 22 tot en met 24 mei Music Meeting weer plaats! Een ware mix van culturen ontstaat in dit pinksterweekend in Nijmegen. Dit gezellige muziekfestival verenigt muziekstromingen als jazz, soul, funk en afro-latin. Ook kun je als amateur-muzikant deelnemen aan workshops en masterclasses. Daarnaast zijn er interviews met artiesten, staan er marktkraampjes en kun je wereldse gerechten eten.

Nog meer tips voor leuke activiteiten? Neem een kijkje op wattedoenin.nl