Show: Grace Jones

Vrije tijd door Anneke

Extravagant is zestiger Grace Jones altijd al geweest. Een beetje mysterieus ook, want hebben we niet ooit getwijfeld of Grace nou een man of een vrouw was? In ieder geval trok het, nog steeds strak in het vel zittende, ex-model tijdens haar concert in Vredenburg Leidsche Rijn een opvallend groot gay-publiek. Terecht, want we hebben Grace wel erg lang moeten missen. De zaal was in ieder geval heel goed gevuld met een enthousiast publiek dat graag getrakteerd wilde worden op een extravagante show.

Vorig jaar was Grace Jones ook al in Nederland voor succesvolle concerten in Paradiso en op Lowlands. Nu was ze weer terug met een nieuwe show. Negentien jaar duurde het maar liefst voor de nieuwe cd Hurricane vorig jaar bij Pias verscheen. Tijdens het concert in Utrecht zong ze er een aantal nummers van, maar natuurlijk werden de fans ook getrakteerd op nostalgisch werk als La Vie En Rose, I've Seen That Face Before en Pull Up To The Bumper. Iedere song verdiende een andere creatie en zo kwamen er heel wat uitdagende pakjes en glitterhoedjes voorbij tijdens de show.

Maar voor het zover was liet Miss Jones haar fans eerst bijna twee uur wachten. De show die gepland stond om acht uur liep uit tot kwart voor tien. Dat is toch op z'n minst  niet netjes te noemen. Gelukkig maakte de Jamaicaanse diva veel goed met haar extravagante show. Jones hees zich van het ene pakje in het andere en nam daar - soms tot ergernis van het publiek - ook ruim de tijd voor. Uiteindelijk maakte ze veel goed van de verloren tijd en ging ze langer door met de show. Met haar extravagante creaties verraste ze wederom het duizendkoppige publiek. Jammer was wel de keus voor de locatie: Vredenburg Leidsche Rijn. Het geluid is er behoorlijk slecht en de sfeer nul komma nul. Maar ja, de verschijning Grace Jones maakte veel goed. 

Ook tussen de nummers en verkleedpartijen door zorgde de zangeres voor grappige anekdotes. Terwijl ze achter de coulissen van kostuums wisselde kletste ze lekker door met verhaaltjes over familie en vrienden. Helaas hield het optreden het niet bij eerdere Nederlandse shows in Paradiso en op Lowlands. Dat kon natuurlijk ook liggen aan de slechte akoestiek en ongezelligheid van de locatie. Qua show wist de Jamaicaanse diva genoeg te boeien. Andere locatie misschien volgende keer?