CD: Caro Emerald

Media door Eline_B

Caro Emerald
Caro Emerald is de artiestennaam van de Amsterdamse Caroline van der Leeuw.  Caro studeerde af aan het conservatorium voor jazz en zang en was voornamelijk bekend binnen de artiestenwereld. Tot ze in 2007 een telefoontje kreeg van producers Jan van Wieringen en David Schreurs. De mannen hadden samen met producer Vince Degiorgio (o.a. *NSYNK, Atomic Kitten) een nummer geschreven en hun vaste demozangeres was verhinderd. De producers wilden dat Caro het 'even snel' inzong; Back It Up werd Caro's eerste hit.

In 2009 werd het nummer officieel uitgebracht onder haar naam. De single werd beantwoord met haar A Night Like This, die werd opgepikt door Martini als theme song. De single stond binnen no-time op nummer 1.

Het album at last 
Deleted Scenes From The Cutting Room Floor (een mond vol) is een verademing. Het album, geschreven door de drie producers, is geïnspireerd op de jaren '50-jazz. De nummers zijn perfect afgestemd op de stem van Caro. Het zangtalent van de Amsterdamse is in elke adem, uithaal en timing te horen. Toch moet je niet een oldschool jazz-album verwachten, juist de oppeppende beats en de catchy nummers maken dit een vernieuwend en swingend jazz-album. Het kan niet anders dan dat haar hits nog gevolgd worden door meerdere.

Ik word ontzettend vrolijk van het nummer That Man en kan onmogelijk stil blijven zitten. Heerlijk. Nummers als The Other Woman brengen je terug naar de sfeer van rokende volle bars en sexy sounds. Het orkest achter de stem van Caro maakt het album af. Wat kan deze meid zingen. Ik wil nog veel meer van haar horen.

Deleted Scenes From The Cutting Room Floor
Caro Emerald
EAN: 8717092004107
Prijs: 14,99 euro