Prison Break - The Conspiracy

Media door Joelle

Een succesvolle tv-serie produceren is één ding. Maar hoe verwerk je zo'n verhaal daarna tot een goede game? Veel tv-games hebben de afgelopen jaren wel bewezen dat dat nog niet zo gemakkelijk is: in een poging zo dicht mogelijk bij het verhaal te blijven, wordt het ideale gameplay vaak opgeofferd.

Zootfly draaide het met Prison Break: The Conspiracy om: het spel zelf staat op de eerste plaats, terwijl de verhaallijn uit de serie met een grove korrel zout wordt genomen. Zo speel je niet met Michael, maar met Tom Paxton, een CIA-agent die undercover de Fox State River-gevangenis in gaat om uit te zoeken waarom Michael in de gevangenis is beland. Hoewel de gebeurtenissen in het spel redelijk gelijk lopen met de verhaallijn uit het eerste seizoen, speel je het spel vanuit een ander oogpunt - namelijk dat van de CIA - en zijn situaties vaak nét even anders. Dat komt het spel ten goede, maar is jammer voor fans die vooral herkenning zoeken.

Levensechte game
De keuze om de gameplay op één te zetten pakt desondanks goed uit. De sfeer in de game is voelbaar grimmig. De mannen in de gevangenis zijn geen lieverdjes en veel opdrachten in het spel bestaan uit het in elkaar slaan van rivaliserende misdadigers. Toch is de game meer dan alleen een vechtspel: zo moet je ook ongezien voorwerpen stelen, gesprekken afluisteren en ongezien langs bewakers komen. Doordat vrijwel de gehele cast van de serie zich beschikbaar heeft gesteld om de stemmen van de personages in te spreken, lijken die levensecht en zit je voordurend in spanning.

The Conspiracy is een mooi gemaakte, vermakelijke game, waarvan je zeker lang plezier zult hebben. Maar voor de echte Prison Break-fans zal dit spel, dat ver van de serie af staat, waarschijnlijk maar een magere verzachting voor het gemis van hun serie zijn.

Prison Break: The Conspiracy is te verkrijgen voor de XBox, Playstation en PC.

Prison Break: The Conspiracy                  
XBOX                                                                 
EAN: 4020628506650                                  
Prijs: 39,99 euro