Wonen met pure materialen

Media door Lot

De stijl van de schrijvers Mark & Sally Bailey heeft zich de afgelopen 25 jaar in hun huis en bedrijf in Herefordshire voortdurend ontwikkeld. Door hun achtergrond in architectuur, interieurontwerp en meubels maken hebben ze veel samengewerkt met de muziek- en mode-industrie, winkels en bedrijven op het gebied van productdesign. Hun werk stond in Elle Decoration, The World of Interiors, Country Living en Vogue.

Met dit boek kan een eigen stijl in huis worden aangebracht, uitgaande van natuurlijk en eenvoudig wonen met gerecyclede en pure materialen. Wonen met pure materialen bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaat het over de filosofie achter 'the simple home'. Het tweede deel van het boek belicht elke keer een andere ruimte in het huis.

Boven alles is het motto van de auteurs dat je jezelf enkel met die dingen omringt die je echt mooi vindt. En dat je geniet van de heerlijke rust van een opgeruimd huis.

Mijn mening
Ik ben dol op VT Wonen, 101 Woonideeën en allerlei andere boeken en tijdschriften die met woonideetjes te maken hebben. Ook struin ik graag rommelmarkten af, om te verzamelen en zo oude voorwerpen met nieuwe te kunnen combineren in mijn knusse appartement.

Wonen met pure materialen is een praktisch, puur en harmonieus boek, met prachtige foto's. Ontdek hoe je elke kamer van je huis of appartement kunt inrichten en decoreren in een harmonieuze stijl. Hoe je je huis persoonlijkheid geeft en voor mij ook erg belangrijk: hoe oude en nieuwe objecten tevreden naast elkaar staan!

Alle ruimtes in de woning komen aan bod, maar ook 'praktische thema's' zoals kleurgebruik, textiel, meubels, hergebruik. Met dit boek kun je een eigen stijl in huis aanbrengen, uitgaande van natuurlijk en eenvoudig wonen, met bijvoorbeeld gerecyclede materialen.

Wat mij vooral heeft geïnspireerd is de soberheid, de harmonieuze vertrekken die rust uitstralen. Een spierwitte slaapkamer, met mooie accenten, lijkt me heerlijk om bij in slaap te vallen. Nu moet ik het nog even doen met een klein appartement, dat redelijk vol staat. Maar met een mogelijke verhuizing in het vooruitzicht, ga ik dit boek zeker gebruiken ter inspiratie. Hopelijk zullen de korte, praktische tips me verder brengen!

Blader door het boek en laat je inspireren in woord en vooral door beeld. Wonen met pure materialen is een ode aan het pure, harmonieuze leven. Een prachtig boek dat een plaatsje verdient in mijn boekenkast of zal ik het ter decoratie nog even op mijn werktafel laten liggen?!

Wonen met pure materialen
Mark & Sally Bailey
ISBN: 9047512960
Prijs: 24,49
Uitgeverij: Unieboek | Standaard Uitgeverij