DVD: Dance Flick

Media door Lindsay

De dromen van de blanke Megan vallen in duigen wanneer haar moeder sterft bij een auto-ongeluk. Inderdaad, net als in Save the Last Dance met Julia Stiles. Natuurlijk zouden de Wayans Brothers zichzelf niet zijn als dit gegeven flink op de hak genomen wordt.

Ook de ontmoeting met Thomas, een donkere jongen uit de getto op haar nieuwe school, is duidelijk geïnspireerd op het klassieke liefdesverhaal. In Megans klas zitten ook Tracy (het voluptueuze tienermeisje uit Hairspray), Jack (een parodie op Zac Efrons High School Musical), wat gangsters uit the hood en baby mamma's.

Dit had een leuk gegeven kunnen zijn. Ik heb me eerder kostelijk vermaakt met Scary Movie en me rot gelachen om White Chicks, maar Dance Flick slaat er te ver in door. De film is te volgepropt met grapjes en verwijzingen, maar staat daarom niet op zichzelf als film.

Natuurlijk is de herkenning van Dreamgirls, Step Up, Ray en America's Best Dance Crew leuk. Even. Maar het verveelt snel en de geestigheid van de broertjes Wayans is er bij Dance Flick duidelijk bij in geschoten, in een poging nog grappiger te zijn dan hun vorige werk.

Ik heb slechts één keer hardop gelachen tijdens het reviewen, en dat was in de laatste 5 minuten van de film waarin Twilight geparodieerd werd. Terwijl ik absoluut niet tegen flauwe humor ben. Eerder werk van de Wayans broers bezorgde mij tranen van het lachen. Maar bij Dance Flick verdween de lach en bleven alleen de tranen.Mijn beoordeling: 1 uit 5 sterren.

Dance Flick
Regie: Damien Wayans
EAN: 8714865502891
Prijs: 19,99