Loes den Hollander - Wodka Jus

Media door Lot

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Het verhaal
Midden in een roerloze nacht wordt Birgit wakkergemaakt door de bel, de politie staat voor haar deur. Een mededeling die alle rust verstoort en bij iedereen vragen oproept: Birgit krijgt te horen dat haar man zelfmoord heeft gepleegd. Wat bezielde Harm? Wat ontbrak er aan zijn leven?

Birgit krijgt vreemde, bedreigende sms'jes. Een paar dagen later meldt zich iemand die iets met de weduwe te bespreken heeft. Birgit gaat de confrontatie aan met het verborgen leven van haar man en ontdekt de waarheid over haar huwelijk.

En?
Een goed initiatief dat Loes den Hollander samen met Karakter Uitgevers dit verhaal als klein boekje gratis kan weggeven. Een ontdekking voor iedereen die niet eerder iets van haar gelezen heeft; een mooie kennismaking met deze geweldige auteur.

Het schrijven van korte verhalen is een kunst apart en daarom niet voor iedereen weggelegd. Met Wodka Jus bewijst Loes den Hollander ook deze kunst meester te zijn. In 96 pagina's weet ze een verhaal neer te zetten dat vanaf de eerste tot de laatste regel boeit en wederom ontzettend spannend is. Ze houdt zich op geen enkele manier in en weet je in dit korte verhaal een paar keer op het verkeerde been te zetten.

Wodka Jus is voor mij een klein juweeltje van deze grote schrijfster, ze laat je kennismaken met al haar talenten en je leest weer op een heerlijke manier een spannend boekje, dat je als tussendoortje binnen een uurtje uit hebt.

Meer weten over Loes den Hollander, de boeken en columns die zij geschreven heeft? Neem dan een kijkje op www.loesdenhollander.nl.

Wodka Jus
Loes den Hollander

ISBN: 9061123879
Prijs: GRATIS! (bij aankoop van een Loes den Hollander-thriller)
Uitgeverij: Karakter