Interview: Jason Derulo

Media door Anneke

Het is een vroeg interview op de zaterdagochtend in een Amsterdams hotel. Jason Derulo is hot en de media staan in de rij voor een interview met deze cute guy, die ook nog eens mega aardig is. Niets is hem te veel en hij beantwoordt alle vragen die hem gesteld worden. We gaan om te beginnen maar eens terug naar het prille begin, want we willen natuurlijk alles weten over de man Jason Derulo. Om te beginnen de achternaam... "Ik heet eigenlijk Jason Desrouleaux. Mijn ouders zijn Haitiaans-Amerikaans en de Frans klinkende achternaam heb ik van mijn vader. Toen ik later de artiestenwereld in ging, vond ik Derulo een wat makkelijker uit te spreken naam."

Jason is een muzikant in hart en nieren die van kleins af aan al met muziek bezig was. "Ik kon niet zonder. Als jongetje van vijf gaf ik al optredens weg en mijn eerste liedje schreef ik op mijn achtste. Ja, echt waar! Ik was verliefd op een meisje uit mijn klas en om haar dat te zeggen schreef ik een liedje voor haar. Helaas was ik te verlegen om het haar te geven dus dat is er nooit van gekomen, haha."

Maar Jason wilde later een all-round entertainer worden. Daarom ging hij studeren aan de American Musical and Theater Academy in New York waar hij behalve zingen ook alles over opera, theater en ballet leerde. Ook speelde hij in theaterproducties en won hij in 2006 de grote prijs bij de tv-show Showtime at the Apollo. Toen was hij nog maar een stap verwijderd van een grote carrière. "Ik werd ontdekt door producer J.R. Totum die me een platencontract aanbood bij zijn label Beluga Heights en Warner Bros. Records. In 2009 brak ik in Amerika door met mijn single Whatcha Say die nu ook bij jullie een hit is. En reken maar dat ik nu Europa ga veroveren!"

Met dat veroveren van het Europese continent gaat het vast wel lukken. Jason Derulo heeft de looks en het talent om heel ver te komen in de muziekwereld. En ook die van de film, want Jason heeft grootste plannen op beide fronten. "Ik ben gek op muziek, maar ook op films. Elke dag zie ik wel een film, maar schrijf ik ook wel een liedje. Kiezen tussen die twee vind ik dan ook een moeilijke opgave. Mijn album In My Head is net uit, terwijl binnenkort mijn eerste film Turn The Beat Around uitkomt. Het is een film waar veel in wordt gedanst. Echt wat voor mij, want ik kan ook goed dansen."

Maar nu concentreert Jason zich even helemaal op zijn muziek. "Ik ben echt heel erg blij met mijn album. Zo kan ik de mensen laten horen dat ik allerlei muziekstijlen aan kan. Ik zou nooit alleen maar R&B of alleen maar pop kunnen doen. Het is juist die variatie die de muziek spannend houdt. Op mijn album staan dan ook allerlei soorten liedjes, van heerlijke zwijmelballades tot lekkere danstunes. Ik weet zeker dat er voor iedereen wel wát op staat."

Jason Derulo is druk, druk, druk. Heeft hij nog wel tijd voor een privéleven of een relatie? "Nou, dat is er tegenwoordig weinig meer bij. Ik reis van hot naar her en ben nooit lang op dezelfde plaats. Er zit dus niets anders op dan voorlopig maar lekker vrijgezel te blijven. Ook niet verkeerd hoor, want ik heb genoeg aandacht van de ladies, haha. Maar mocht ik ooit een vaste relatie krijgen, dan ben ik de trouwste man die je je kunt voorstellen. Wat voor meisjes ik leuk vind? Maakt niet zoveel uit eigenlijk, als ze maar humor en ook nog een beetje inhoud hebben. Ik vind meiden die alleen maar van shoppen houden echt drie keer niks."

Over shoppen gesproken, Jason ziet er zelf piekfijn uit en ook besteedt hij veel tijd aan zijn uiterlijk. "Ik zit iedere dag in de sportschool ja en qua kleding wil ik er graag leuk uitzien. Ik werk meestal met een stylist, want veel tijd om zelf te shoppen heb ik niet. Verder geef ik weinig om bling bling. Ik zou mezelf nooit helemaal met goud behangen. Het gaat toch uiteindelijk meer om het innerlijk en met alleen een buitenkant kun je niks," zegt de man die wel graag van een feestje houdt. "Als ik eens een avondje vrij ben ga ik graag lekker uit. En dan bedoel ik met alles erop en eraan: lekker dineren en daarna heerlijk dansen in een leuke club. Ik ben trouwens gek op Amsterdam: Jimmy Woo en ook de Escape vond ik hartstikke leuk. Ik hoop hier snel nog eens een keer terug te komen voor nog een lekker avondje in het Amsterdamse uitgaanscircuit. Natuurlijk hoop ik hier ook snel op te treden; Paradiso, Melkweg, het maakt me niet uit, áls ik maar op een podium sta. Check mijn website voor de laatste updates. Wie weet zien we elkaar snel weer!"

Jason Derulo
Jason Derulo
EAN: 0093624967026
Prijs: 12,99