ZARA's zomer

Mode & trends door Redactie Ze.nl

ZARA's zomercollectie is na de donkere wintermaanden met veel zwart leer en studs een hele verandering. Het is luchtig, licht en heel naturel. ZARA kiest dit voorjaar voor natuurlijke kleuren en materialen. Bruin, kaki, beige en wit: een kleurenpalet die past bij lange, warme zomerdagen. De combinatie van deze natuurlijke kleuren en lichte stoffen is heel safari sjiek, maar de stoere details en het leer maken de collectie ook draagbaar buiten de Afrikaanse savanne.

Iedere keer naar de winkel om te zien of er al weer nieuwe producten binnen zijn gekomen is een beetje te veel van het goede. Ik zie de nieuwe collectie gewoon thuis, in de trein of op het werk voorbij komen. Om het wachten op de online shop te verzachten heeft ZARA een iPhone-applicatie ontwikkeld. Gratis te downloaden in de App Store. Kijken, kijken en (nog) niet kopen.

Deze ZARA-applicatie laat de dames-, heren- en kindercollectie zien. Je kunt de hele collectie bekijken of alleen de items die nieuw binnen zijn. De productfoto's zijn duidelijk en mooi, ik word er in ieder geval heel hebberig van. Jammer is wel dat er geen prijzen bij de items staan en dat je ook geen favorieten kunt opslaan, zodat je die in de winkel meteen terug kan vinden. Eigenlijk heel slim van ZARA, zo moet je natuurlijk alsnog de hele winkel doorspitten en loop je, zoals vaak gebeurt, met meer de deur uit dan in eerste instantie de bedoeling was.
De catalogus op deze app laat de campagnefoto's zien die we ook in andere reclame-uitingen tegen komen. Het lookbook daarentegen inspireert meteen: nieuwe combinaties, veel accessoires en verassende mixen. Heel handig als je 's ochtends met een kledingcrisis voor je kast staat.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe app, maar ik hoop toch dat er snel een online shop komt. Ik mis namelijk echt de bestelfunctie en prijsaanduiding in deze applicatie. Hopelijk wordt ons geduld niet te lang op de proef gesteld. Tot die tijd prijs ik me gelukkig met twee grote ZARA's op loopafstand van mijn huis. Tegen kijken, voelen, passen en kopen kan geen enkele digitale winkel op.

Heb je geen iPhone, dan zijn er ook versies van de app voor Blackberry, Windows-telefoons en Nokia smartphones te krijgen.