All you can eat: sushi bij Ume

Eten door Redactie Ze.nl

Toch hangt er een 'maar' aan dit verhaal. Ik vind sushi namelijk belachelijk duur. Natuurlijk, het gaat om een vers product (daar ga je tenminste van uit) en daar betaal je nu eenmaal voor. Helaas bevind ik me nog niet in een dergelijke financiële positie om me iedere dag sushi te kunnen veroorloven, dus hou ik het maar op 'regelmatige traktaties'.

Restaurant Ume
Sinds een week of drie ben ik echter helemaal in mijn nopjes door de opening van een nieuw restaurant in mijn woonplaats Breda. Het is een Japans restaurant, dus zo op het eerste gezicht zul je denken: wat is daar nu zo bijzonder aan? Dit restaurant heeft een 'all you can eat'-formule, en dan moet je niet meteen denken aan een vreetschuur met veel goedkoop vlees. Bij restaurant Ume kun je namelijk onbeperkt sushi eten. Natuurlijk ben ik dit meteen gaan uitproberen, als ware sushi-liefhebster kon ik dit niet aan me voorbij laten gaan.

Hoe werkt het?
Je betaalt een vast bedrag van 24,50 euro (drankjes niet inbegrepen). Hiervoor kun je in vijf rondes Japanse gerechten bestellen. Op je tafel ligt een kaart, waar je per ronde aanvinkt wat je graag wilt hebben. Per persoon mag je per ronde maximaal vijf gerechtjes bestellen. Eén sushigerechtje bevat drie stukjes. Als je echt puur en alleen voor de sushi gaat, krijg je dus 15 stukjes per ronde, dat keer vijf en je kunt je te buiten gaan aan maar liefst 75 stukjes!

Gerechtjes
Naast sushi staan er nog een hele hoop andere gerechtjes op de kaart, die zeker de moeite waard zijn. Gewokte courgette in sesam/knoflook-olie, ossenhaaspuntjes, mini loempia's, gebakken champignons in knoflook, salades en nog veel meer. Zorg dus dat je met een lege maag begint, want mijn tafelgenoot en ik kwamen niet veel verder dan ronde vier. Begin vooral rustig en bestel niet meteen vijf gerechtjes in de eerste ronde. Je zult merken dat je anders al veel te snel 'vol' zit en dat zou zonde zijn van de vijf rondes natuurlijk!

Afhalen behoort ook nog tot de mogelijkheden, maar ik zou zeker de ambiance van het restaurant uitproberen. Mocht je nu een keer een feestje hebben en indruk willen maken op je gasten, bestel dan hier je sushi en laat het bezorgen!

Smullen maar!

Ume
Markendaalseweg 64
4811 KC Breda
076-5222004