Casual Mania voor Nintendo DS

Media door Susanne

Casual Mania is een spel voor "vrouwen die 'gek' zijn op gamen", aldus de website van het spel. Verwacht echter geen Mario-achtige spelletjes. Casual Mania bestaat uit vier verschilldende spellen die je heel sterk doen denken aan de spellen van Zylom.

Het spel
De setting is de romantische stad Parijs, compleet met Frans klinkende muziekjes en uiteraard de Eiffeltoren. In het menu, dat er overigens niet echt Parijs-achtig uit ziet, kan je kiezen uit vier verschillende spellen.

Hidden objects
Dit spel kan je goed vergelijken Mystery Tales: Time Travel en lijkt daarmee ook op de spellen uit de zoek & vind-collectie van Zylom. Je krijgt een lijst met voorwerpen die je moet zoeken in een soort zoekplaat. Sommige voorwerpen zijn heel goed verborgen en gaan bijna compleet op in de achtergrond. Gelukkig heeft Casual Mania je een hintknop gegeven, die aanwijst waar een voorwerp ongeveer ligt. Het verhaal achter dit spel speelt zich af in het Louvre. Een dief heeft diverse voorwerpen gestolen en door alle levels uit te spelen ontmasker je de crimineel.

Match 3
Match 3
is simpelweg Bejeweld voor de DS. Wissel juwelen en zorg ervoor dat er drie of meer naast elkaar eindigen. Grappig is wel dat Casual Mania de juwelen heeft vervangen door voorwerpen die bij Parijs horen. Eiffeltorens, hartjes, kerken en Arc de Triomphes. Je kunt kiezen tussen twee speltypes. Als je op tijd speelt eindigt het spel wanneer de tijd voorbij is, en speel je zonder tijd, dan eindigt het spel wanneer je geen zetten meer hebt.

Marble Popper
Zuma
ken je vast al. Met een stenen kikker schiet je knikkers af naar een lange sliert met dezelfde soort knikkers, drie of meer knikkers van dezelfde kleur lossen op en zo laat je de sliert langzaam verdwijnen. Marble Popper ziet er bijna precies hetzelfde uit, maar heeft geen kikkker. Een zeer verslavend spel, dat naarmate je verder komt heel moeilijk wordt.

Time Management
Dit is een soort Diner Dash, waar op internet ook al heel veel verschillende versies van bestaan. Je runt een schoonheidssalon en moet de klanten zo goed en zo snel mogelijk helpen om zo veel mogelijk omzet te draaien. Het verschil met de zylomspelletjes is dat je geen verbeteringen kan kopen voor je salon, die krijg je gewoon. Zo begin je met enkel een kappersalon en een jacuzzi, maar later in het spel krijg je ook meerdere behandelplekken: een sauna en een solarium.

Is het wat?
Ikzelf ben groot fan van de spellen van Zylom en speel ze daarom ook regelmatig. De spellen van Casual Mania doen gelukkig niet echt onder voor de kwaliteit van Zylom. De internetspellen zien er misschien iets mooier uit, maar Casual Mania is zeker niet slecht. De besturing van de spellen gaat heel makkelijk met de stylus, dus vooral bij Time Management kan je heel snel werken. De verslavingsfactor van Casual Mania ligt erg hoog en je legt het spel niet zomaar weg. Ik vind het wel heel jammer dat je de spellen niet tussendoor op kunt slaan. Wanneer je al veel levels van Match 3 hebt doorlopen, kan je niet zomaar stoppen en later verder gaan. Al met al geweldig om te spelen in de trein of op vakantie.

Kijk op www.casualmania.eu voor de trailer.

Casual Mania
Nintendo DS

EAN: 8717278829760
Prijs: 29,99