Het eerste Vrouwenboekenbal

Vrije tijd door Micky

Het maandelijkse tijdschrift Opzij bestaat al sinds 1972, maar organiseert dit jaar voor het eerst in haar bestaan het Opzij Vrouwenboekenbal. Een uitgelezen kans om je favoriete schrijfster(s) in het echt te zien! Daarnaast wordt er op het bal de jaarlijks terugkerende Opzij Literatuurprijs uitgereikt.

Opzij Literatuurprijs
De Opzij Literatuurprijs (voorheen Annie Romeinprijs) is een oeuvreprijs voor het beste literaire werk van een Nederlandstalige schrijfster. De vorige Opzij Literatuurprijs ging naar Doeschka Meijsing met haar boek Over de liefde.

Er zijn zes romans genomineerd:
Minke Douwesz - Weg (Van Oorschot)
Marie Kessels - Ruw (De Bezige Bij)
Vonne van der Meer - Zondagavond (Contact)
Anke Scheeren - De mooiste dagen zijn het ergst (Nieuw Amsterdam)
Manon Uphoff - De Spelers (De Bezige Bij)
Annelies Verbeke - Vissen redden (De Geus)

Een onafhankelijke jury beslist naar welke schrijfster de prijs gaat. De jury bestaat uit de auteurs Pia de Jong en Esther Gerritsen, Daniëlle Serdijn (recensent Volkskrant), Xandra Schutte (hoofdredacteur De Groene Amsterdammer) en Femke van Wiggen (redacteur Opzij).

Acties
Opzij heeft een paar leuke acties bedacht: Als jij al denkt te weten wie de winnaar wordt van de Opzij Literatuurprijs, dan maak je kans om alle genomineerde boeken te winnen!

Opzij kan ook een Meet & Greet regelen met Vonne van der Meer, Anke Scheeren of Manon Uphoff. Wil jij een speeddate met één van deze schrijfsters tijdens het bal winnen? Lees hier dan even verder.

Het belooft een feestelijke, literaire happening te worden, dus als je een (vrouwenlijk) avondje uit wil, is dit het feest waar je naar toe moet.

Op een rij
Wat:
Opzij Vrouwenboekenbal
Datum: dinsdag 16 februari
Locatie: Panama, Oostelijke Handelskade 4 te Amsterdam
Aanvang: 20.30 uur
Inloop: vanaf 19.30 uur
Prijs: 10,-
 
Bestel hier je kaartje voor het Opzij Vrouwenboekenbal. Let op: na de bestelling ontvang je een e-mailbevestiging. Dit is je toegangsbewijs! Print deze dus uit en neem hem mee!

Kijk voor meer informatie op de website van Opzij!