Muzikaal duo 'JURK!'

Media door Danielle

In Panama presenteerden ze hun debuutalbum Avondjurk, waarmee Dennis en Jeroen bewijzen ook muzikaal goed uit de voeten te kunnen. De heren zijn daarnaast vooral bekend van hun samenwerking in het populaire programma Draadstaal. Daarnaast was Jeroen één van de Lama's en is hij te zien als teamcaptain bij Ik Hou Van Holland. De avond werd gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, die speciaal voor deze gelegenheid in een jurk verscheen.

Overal om mij heen hoor ik enthousiaste reactie over de cd, de chemie tussen deze twee vrienden klinkt door in de muziek. Het album, waar ruim vijf jaar aan is gewerkt, is veelzijdig en sluit aan bij de nu al uitverkochte theatertour.

De eerste single Zou Zo Graag stond al snel op nummer één in de downloadlijst van iTunes dankzij een Twitter-campagne van Jeroen en daarnaast zijn ze hard op weg om de andere hitlijsten te veroveren. Ondertussen duiken de mannen overal op: radiozenders zijn inmiddels overtuigd van hun kunnen en ook verschillende tv-programma's hebben een lovend woordje over voor de twee heren. Ik kan niets anders doen dan genieten van het succes, aangezien ook ik fan ben geworden van de mannen.

Tijdens het optreden raakte ik even in trance bij het gevoelige nummer Tram 7, het lijkt over mij te gaan (en ieder ander willekeurig meisje met bruin haar) en ik vergeet na afloop te applaudisseren. Andere gevoelige nummers op de cd zijn Sporen en Lente, afgewisseld met frisse up-tempo songs (Zou Zo Graag, Niemand). Het nummer Sorry heeft een Spaanstalig refrein dat je gelijk doet verlangen naar een zonvakantie en het in het Limburgs gezongen Verrukkelijke Leven zorgt ervoor dat Avondjurk een groot muzikaal avontuur is dat iedereen zal verrassen.

Ik verliet op een roze wolk de cd-presentatie en heb besloten iedereen te overtuigen van hun kunnen. Met een brede glimlach op mijn gezicht, mijn gesigneerde cd in de hand en een foto met de mannen op mijn telefoon... Mannen, keep up the good JURK!

Avondjurk
JURK!
EAN: 8717931990387
Prijs: 17,99