Goedkoop Japans @ Otaru

Eten door Jet

Oké, heel mooi en gezellig aangekleed is dit restaurantje - gelegen op de hoek Stadhouderskade/Frans Halsstraat in Amsterdam - niet, maar who cares als de sushi zooo cheap is. Je krijgt in Otaru namelijk 40-50% korting op alle heerlijke sushicreaties! Hiervoor moet je wel 10 euro p.p. exclusief drankjes besteden, maar dan kan je dus alsnog klaar zijn voor 15/16 euro per persoon. Voor sushi dus helemaal niets!

De sushi is niet van topkwaliteit, maar gezien de prijs zeker niet verkeerd. De vis is vers, de rijst lekker smeuïg en daarnaast hebben ze heerlijke combinaties, denk aan: een sushirol met tonijn, lente uitjes en speciale saus of een sushirol met avocado, zalm en speciale saus. Ook hebben ze de bekende misosoep en yakitori, die allebei ook goed te betalen zijn.

En stel: je kunt je ouders een keertje overhalen om mee te gaan (en te betalen ;-)) dan kun je je uitleven op de rest van de kaart. De gegrilde biefstukrolletjes met knoflook zijn verrukkelijk, net als de gegrilde zalm met teriyakisaus en de tempura garnalen. Ook deze gerechten zijn vaak afgeprijsd, dus hou ze in de gaten.

De bediening is razendsnel, dus verwacht geen lange zit (of je moet de sushi per ronde bestellen), maar wel erg vriendelijk en beleefd.

Kortom: zoek jij een plekje waar je af en toe kan genieten van sushi voor een betaalbare prijs? Breng dan eens een bezoekje aan Otaru!

En niet verder vertellen he?! Shhhtt...

Otaru
Frans Halsstraat 2
1072 BR Amsterdam
Tel: 020-6708972