CD: Enya - The Very Best Of

Media door Anneke

Enya begon haar carrière in 1980 met de groep Clannad die ze na twee jaar verliet omdat ze zich niet meer in de toenemende poprichting van de groep kon vinden. Ze ging vervolgens samenwerken met producer Nick Ryan en tekstschrijver Roma Ryan. Na een succesvol album met tv-muziek voor de BBC nam ze Watermark op, wat haar grote doorbraak als solo-artiest betekende.

Haar muziek is dromerig en sfeervol en vermengt folk met klassieke en Keltische muziek. In haar carrière scoorde ze vele hits en gaf ze ons vele memorabele songs. Al die prachtsongs zijn verzameld op het album The Very Best Of, het vervolg van Paint The Sky With Stars: ook een cd met de grote hits, maar wel daterend uit 1997.

Nu zijn we weer een aantal jaren verder en inmiddels heeft Enya nog veel meer onvergetelijke liedjes gemaakt. Deze songs zijn vertegenwoordigd op de cd The Very Best Of, een compilatie van 2000 - 2009. Dit is de eerste keer dat deze nummers allemaal samen op een cd verzameld zijn. Er staan prachtliedjes op als Only Time, Amarantine en The Wild Child, naast een nieuwe track Aniron (I Desire) - de soundtrack van de The Lord of the Rings. Dit is gewoon een perfecte cd voor koude winterdagen en -nachten.

The Very Best Of
Enya

EAN: 0825646852277
Prijs: 14,99