De nieuwe wintertrend: Slovz

Mode & trends door Jet

De Slovz worden traditioneel Valenki genoemd: wat letterlijk 'gemaakt door vilten' betekent. De Slovz worden tot op de dag van vandaag met de hand gemaakt door schapenwol tot vilt te persen en vervolgens tot laars te kneden. Dankzij dit proces is de kleur nooit volledig identiek en is iedere Slovz uniek.

Valenki-laarzen worden al 300 jaar in Rusland gedragen en beschermen je dierbare voetjes tegen zeer koude temperaturen: het kan daar namelijk in de winter tot dertig graden vriezen! Begin 21e eeuw werden de Valenki door Moskouse ontwerpers herontdekt. Ze doken steeds vaker op in hippe boetiekjes in verschillende kleuren en printjes en werden ze waanzinnig populair! De trend is onder de naam Slovz inmiddels overgewaaid naar Nederland... Naar verwachting lopen alle fashionista's binnenkort met deze vilten schoentjes rond.


Bijzonder is dat de laarzen geen pasvorm hebben: links en rechts zijn gelijk. Je kunt dus zelf kiezen welke schoen je aan welke voet draagt en ze zullen zich vanzelf naar je stappers vormen. Door ze goed in te lopen, zullen ze uiteindelijks als wolkjes om je voeten zitten. De laarzen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Wil je ermee het gure weer in, dan trek je de rubberen overschoen met antislipzool aan! Helaas zijn ze niet waterdicht, droog ze daarom nooit bij de verwarming, dan hou je mini-Slovz over.

Ook leuk: je kunt je eigen Slovz pimpen door ze korter te knippen, de bovenste rand om te slaan of om er dingen op te borduren.

Ben je uitgekeken op je UGGs en vind je die Slovz wel wat? Je bestelt ze vanaf 139 euro online via www.slovz.com.

Wat vind jij van deze bijzonder(e) warme laarsjes?