Cointreau Caviar-cocktails

Vrije tijd door Dagmar

Voor de echte cocktailliefhebber komt Cointreau met wel iets heel bijzonders: Cointreau Caviar! Het klinkt veelbelovend en dat is het ook. Alleen bij En Pluche en Bar Feijoa in Amsterdam is het mogelijk om de exclusieve Cointreau Caviar-cocktails te bestellen!

Wat is het?
Cointreau is een heerlijke, Franse sinaasappellikeur die aardig snel naar je hoofd stijgt door het hoge percentage aan alcohol. Het drankje wordt voornamelijk door de grijsharige bevolking onder ons gedronken: reden genoeg om het merk dus nieuw leven in te blazen! Maar hoe maak je een drankje nou hip en happening? Volgens Cointreau is kaviaar de oplossing! Vele maanden onderzoek gingen eraan vooraf en mixologist Fernando Castellon moest er zelfs bij te pas komen... Maar het is gelukt!

Hoe werkt het?
Voordat de Cointreau omgetoverd is tot kaviaar moet er heel wat gebeuren. Naja, er komen in ieder geval veel potjes, weegschalen en maatwerk bij kijken... Maar na een hoop afmeten en mixen, ontstaan er dan uiteindelijk prachtige bolletjes: oftewel Cointreau Caviar. Het heerlijke hapje heeft een goud kleurtje, omdat er bladgoud aan wordt toegevoegd, waardoor het drankje er onbetaalbaar uitziet. De kaviaar is heerlijk te nuttigen in een glaasje champagne of een Cointreaupolitan (wat sowieso een echte aanrader is, zo proefde de redactie van Ze.nl tijdens een Cointreau-cocktailworkshop).

De Cointreau Caviar-cocktails zijn in slechts twee bars in heel Nederland te bestellen: het moet natuurlijk wel een luxe bedoening blijven. Alleen 's werelds beste barmannen kregen de kans om zich de moleculaire mixologie eigen te maken door middel van een intensieve training in Berlijn.

Ben jij benieuwd geworden? Ga dan snel een keer naar En Pluche of Bar Feijoa voor een onvergetelijke cocktail! Ook is het mogelijk om de Cointreau Caviar (gemaakt door de Fabulous Shaker Boys) te serveren op je eigen party... Succes gegarandeerd!