12 typische toeristenclichés

Vrije tijd door Marleen_S
Bij de toren van Pisa begint het toestromend publiek massaal de Thriller-dans van Michael Jackson te doen en wat is dat toch met het kussen van Egyptische sfinxen? Toeristen origineel? Alles behalve, kijk maar.

Zodra we eindelijk een keer in ons leven die Eiffeltoren beklimmen of de Taj Mahal bezoeken, zullen we ermee op de foto gaan ook. En cliché of niet, we moeten er ook even iets 'geks' mee doen. Superorigineel natuurlijk - je bent er tenslotte maar één keer. Maar als we al dit soort taferelen eens op een rijtje zetten, is het toch wel ernstig dat iedereen dezelfde 'unieke' pose doet.
 

Een scheve toren is natuurlijk een architectisch hoogstandje en het is heel logisch dat je dit voor het nageslacht wilt vastleggen. Alleen zullen je toekomstige kleinkinderen zich misschien wel afvragen waarom iedereen aan het dansen is. Ja, leg dat maar uit.


Het staat er in twee talen, er is nota bene een hek omheen getimmerd, maar het buitenlandse kwartje valt niet echt. Of nou ja, de toeristen hebben natuurlijk wel een punt. Technisch gezien lópen ze niet.


Cliché 412: Het grote Jezus-beeld nadoen. Staat 'ie daar maar, al eeuwen versteend op een knuffel te wachten... 


Als toerist loop je wat af en aan op een dag. Vakantie, nee, aan de wandel, want alles móet je gezien hebben. Logisch dat elk bankje goed genoeg is om even op bij te komen. Zelfs al wordt je uitzicht belemmerd door een metershoog hek. 


De Taj 'Tiet' Mahal heeft het ook niet makkelijk als monument. Tja, dat krijg je als je dak de vorm heeft van een vrouwelijke boezem. Het trekt in ieder geval toeschouwers. Ook al zijn ze mannelijk, zo rond de twaalf en seksueel op ontdekkingstocht. 


Er wordt wat afgekust in Egypte. De Sfinx moet inmiddels wel biseksueel zijn, want man of vrouw, hij ontkomt er niet aan een stevige lebber te ontvangen van het toeristische publiek. Zo'n driehonderdtachtig keer per dag.


Het is natuurlijk ook geen topbaan, in een zweetmuts in de brandende zon voor het paleis staan. De hele dag. Heel begrijpelijk dat je op ten duur chagrijnig begint te kijken van al die 'grapjassen' die je na doen. Niemand snapt je ook.


Dit monument staat in Washington en zodra toeristen het Witte Huis onveilig hebben gemaakt, sjezen ze naar dit park en misbruiken het ding op vele manieren. Vrouwen kunnen ermee los...


...maar mannen weten ook wel wat ze ermee moeten doen. We hebben er even geen woorden voor.


Het is moeilijk in te schatten, maar iets zegt ons dat ze met 'behind yellow line' de andere kant van de lijn bedoelen. Maar dat kunnen we natuurlijk verkeerd interpreteren. 


Leuke variant op de Thriller-dansjes bij de toren van Pisa is deze Egyptische paringsdans. Want ja, zo liep iedereen er vroeger bij, dus moet je als goede toerist je wel even inleven.
 

Welke toeristenclichés zijn voor jou herkenbaar? Betrap je jezelf er ook weleens op?

Beeld: Cheezburger, Buzzfeed