Interview: cast 'Couples Retreat'

Media door Anneke

In Couples Retreat gaan vier bevriende stellen met elkaar op vakantie. Plaats van bestemming is het Eden Resort op het prachtige eiland Bora Bora. Eén van de drie stellen is er om aan hun huwelijk te werken, de rest hoopt op een onbezorgde vakantie. Maar... het loopt heel anders. De vakantie is namelijk inclusief groepstherapie geboekt dus daar moeten ze alle acht aan geloven! Dan blijkt dat het ook tussen de andere stellen niet altijd even goed botert...

Hoe was het om Couples Retreat te maken?
Malin:
Ik vond het heel erg leuk! Tja, wie vindt het niet fijn om een tijdje op een prachtig tropisch eiland te zitten?! Mijn man is ook nog een paar daagjes overgekomen en zo hebben we er ook met z'n tweetjes van kunnen genieten. Ook aan de film zelf heb ik heel veel plezier beleefd. Er was een goede sfeer op de set. De acteurs en actrices konden het goed met elkaar vinden. Met de ladies in de film ben ik zelfs goed bevriend geraakt.
Vince: Ik vond het ook leuk om met Jon Favreau en Peter Billingsley (directeur) te werken. Ik ben al lang met ze bevriend en we kennen elkaar door en door. Maar soms is het ook best moeilijk om tegen vrienden te zeggen wanneer ze iets niet goed doen of dat een scène eigenlijk een keertje over moet.

Welke scène vonden jullie het leukst om te doen?
Malin: Ik vond de haaien- en yogascène het leukst. Vooral die laatste was hilarisch om te doen. We moesten vaak hele rare posities innemen, waardoor het moeilijk was om ons lachen in te houden. Er zit ook veel improvisatie in, wat uiteindelijk ook in de film terecht is gekomen.
Vince: Eigenlijk waren de opnames als een vakantie. Je zat op een prachteiland waar je behalve opnames maken ook tijd had om wat te jetskiën of te snorkelen. We werkten wel zes dagen van twaalf uur elk, maar je kon ook genoeg genieten.
Peter: Het leuke is dat er heel veel humor in de film zit. Ik vond ook de yogascène geweldig. We hebben zó gelachen tijdens die opnames! Vooral de gespierde Salvatore was geweldig.

Couples Retreat is echt een film met situaties waarmee veel mensen zich zullen kunnen identificeren.
Vince:
Dat is zeker zo. Iedereen krijgt wel eens te maken met scheidingsneigingen of twijfels in een relatie. Niemand ontkomt aan zo'n moment. Met deze film willen we dat laten zien.
Peter: Het feit dat er vier paren oftewel acht hoofdpersonen in beeld worden gebracht, is best bijzonder. Ik denk ook niet dat het eerder voorgekomen is. Het draait in de film dus allemaal om relaties. Het leek mij een heel leuk onderwerp om eens een film over te maken. Ook het werken met een 'all star cast' was een onvergetelijke ervaring. Na de film zijn we ook allemaal vrienden gebleven.

Wat vinden jullie van Nederland?
Vince: Ik heb het hier erg naar mijn zin. Amsterdam heeft veel cultuur, echt het oude Europa waar wij Amerikanen naar op zoek zijn. Ik wil hier best nog een keer terugkomen!
Malin: Dit is mijn tweede keer in Nederland. Helaas ben ik iedere keer kort in Amsterdam, maar ik zou graag een keertje terugkomen met wat meer tijd. Mijn man is er deze keer ook bij en al hadden we weinig tijd, toch hebben we volop genoten hier. We willen hier zeker een keer terugkomen, maar dan voor een échte vakantie.
Peter: Helemaal mee eens! Ik vind Nederland een geweldig land.