Prof. Layton en de Doos van Pandora

Media door Redactie Ze.nl
Als eerste het goede nieuws: het nieuwste Professor Layton-avontuur is eindelijk in het Nederlands! Dat maakt voor veel mensen de puzzels meteen een stuk begrijpelijker en ook qua maten is het spel nu een stuk gemakkelijker. Het grote nadeel? De stemmen zijn verschrikkelijk slecht gekozen. De stem van Luke wordt door een vrouw ingesproken en het zogenaamde Engelse accent van Professor Layton is afschuwelijk. De Engelse stemmen geven het spel veel meer authenciteit dan de Nederlandse stemmen.

Op dit kleine punt na is Professor Layton en de Doos van Pandora wederom een fantastisch spel. De mentor van professor Layton is een onderzoek begonnen naar de Doos van Pandora waarvan het gerucht gaat dat iedereen die hem opent, sterft. Wanneer Layton en Luke hem gaan bezoeken, treffen ze hem dood aan. Aan de hand van een treinkaartje dat ze bij hem thuis vinden, gaan ze op onderzoek uit.

Het spel heeft dezelfde opzet als het eerste deel: vanaf het begin vliegen de puzzels je om de oren, de een ingewikkelder dan de ander. Je moet met personages praten om hints te krijgen, op de meest vreemde plekken zijn puzzels verstopt en je krijgt te maken met het ene na het andere mysterie. De puzzels variëren in moeilijkheidgraad maar worden gedurende het spel steeds moeilijker.

Ik ben zelf dol op puzzels en raadsels en dan is Professor Layton en de Doos van Pandora een geweldig spel. De puzzels zijn uitdagend, de graphics heerlijk ouderwets en de verhaallijn verrassend en origineel. Je moet zelf heel actief op zoek gaan naar puzzels en aanwijzingen, maar bent niet gebonden aan tijd waardoor je wel de tijd kunt nemen voor het spel.

Dus houd je van puzzels en raadsels? Dan is dit spel zeker een aanrader!

Professor Layton en de Doos van Pandora
Nintendo DS
EAN: 0045496468934
Prijs: 39,99