CD: Michael Bublé - Crazy Love

Media door Jet

Stukje geschiedenis
Michael Steven Bublé is geboren op 9 september 1975 in Canada. Als klein jongetje luisterde hij vaak naar de jazzalbums van zijn opa. Opa Bublé is een belangrijk geweest voor de muzikale carrière van Michael: hij heeft hem kennis laten maken met muziek die eigenlijk niet van zijn generatie was (zoals Ella Fitzgerald en Frank Sinatra) en hem altijd aangemoedigd in zijn muzikale talenten. Door hem is Michael eigenlijk zanger geworden... Dank u opa Bublé!

Hoewel Michael verschillende talentenjachten won en awards ontving, kwam zijn muzikale carrière niet echt van de grond. Tot hij een optreden gaf op een bedrijfsfeest en zo in contact kwam met de voormalige Minister President van Canada. Hij werd uitgenodigd om te zingen op de bruiloft van zijn dochter, waar hij een bekende producer ontmoette en al snel een contract tekende bij zijn platenlabel. Inmiddels heeft Michael Bublé meer dan tien miljoen albums verkocht wereldwijd en is hij een echte ster!

Crazy Love
Crazy Love is alweer het vierde studio-album van Michal Bublé. Hij heeft er ruim zes maanden aan gewerkt en noemt het zelf 'the ultimate record about the inevitable roller coaster ride of relationships'. Er zijn ruim 25.000 exemplaren uitgeleverd in Nederland en daarmee is het album voor release al bekroond met goud. Is dit terecht? Vol verwachting deed ik de cd in mijn stereo...

Met het eerste nummer Cry Me A River heeft Michael Bublé gelijk mijn aandacht te pakken. Een spannend en mysterieus nummer dat niet zou misstaan als songtrack van een James Bond-film. De nummers die volgen zijn stuk voor stuk pareltjes. Mede door de lekkere sound en de indrukkende big band, maar vooral door Michaels geweldige stem. Wat kan die man toch zingen! De nummers zijn met enorm veel gevoel en passie gezongen. Crazy Love heeft een goede afwisseling van balads en up-tempo nummers, de cd verveelt absoluut niet.


Het album bevat slechts twee nieuwe, zelfgeschreven tracks en de overige nummers zijn klassiekers. Toch klinken ze anders, Michael is er goed in geslaagd om ze in een nieuw jasje te steken. Enkele toppers van de cd zijn als je het mij vraagt: Cry Me A River, Georgia On My Mind, Hold On, Baby (You've Got What It Takes) en het zelfgeschreven nummer Haven't Met You Yet (waarbij ik stiekem doe alsof hij het voor mij zingt, Yet = Jet!).

Wegdromen...
Crazy Love is een heerlijke cd om te luisteren in de auto, op een druiligere zondagmiddag thuis of als je visite over de vloer hebt. Verlies jezelf in de heerlijke stem van Michael Bublé, waan je in de jaren 50 en genieten maar!

Crazy Love
Michael Bublé
EAN: 0093624970774
Prijs: 17,99