Films in 2013 die je niet mag missen!

Media door Marleen_S
Houd de popcorn in de aanslag en zak maar lekker onderuit. Het nieuwe jaar laat ons niet in de steek op filmgebied. Romantiek, spanning en humor; het hangt in de lucht. Wij selecteerden de crème de la crème van alle films in 2013! 

 
Les Miserables
Na verschillende toneelstukken en musicals draait sinds vorige week dan eindelijk de film in de bioscoopzalen: Les Miserables. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo draait om Jean Valjean. Na een ruig crimineel verleden heeft hij het uiteindelijk ver geschopt in de maatschappij. In de hoop een goed mens te worden, neemt hij de zorg over voor Cosette. Een dochter van de doodzieke Fantine die niet meer voor haar kan zorgen.
 
Maar de wet blijft hem achtervolgen in de persoon van politieambtenaar Javert. Wanneer Javert Valjean wil arresteren voor een misdaad, weet hij te vluchten met Cosette naar Parijs. Na een aantal jaar komt Javert hem op het spoor en moet Valjean kiezen om te vluchten of te vechten met de opstandelingen. Uit de naam der liefde voor zijn aangenomen dochter komt Valjean voor moeilijke keuzes te staan.
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

The Hangover 3

Geen trouwklokken die klinken, geen bruiloft die op het spel staat en dus ook geen vrijgezellenfeestje dat gegarandeerd uit de hand loopt. Wat kan er dan nog fout gaan met de heren uit The Hangover? Maar wanneer Stu, Doug, Phil en de gestoorde Alan besluiten een tripje te maken, komen ze voor heel wat verassingen te staan. Voor ons betekent het in ieder geval nog een keer genieten van Bradley Cooper (kwijl), Ed Helms, Zach Galifianakis en Justin Bartha. The Wolfpack is weer back! Helaas moeten we nog wel even wachten. In mei wordt de film in Nederland verwacht.
    
The Hunger Games Catching Fire
De boeken waren een daverend succes en ook de eerste film in de reeks van The Hunger Games. Katniss Everdeen heeft de Arena met al haar gevaren overleefd, maar is nog lang niet verlost van het Capitool. Wanneer ze haar leven weer rustig wil oppakken slaat het noodlot toe: de Kwartkwelling. Katniss, Peeta en eerdere winnaars van de Hongerspelen worden gedwongen opnieuw de strijd aan te gaan in de Arena. Zal Katniss opnieuw weten te overwinnen? Of betekent dit het einde van het meisje dat in vuur en vlam stond? Gespannen wachten we af. In november 2013 gaan de Spelen opnieuw beginnen. 


Despicable Me 2

Weet je nog? Die kleine gele mannetjes uit de film Dispicable Me? In juli 2013 kunnen we opnieuw genieten van de schattige onverstaanbare wezentjes. Professor Gru en zijn drie geadopteerde meisjes krijgen bezoek van buiten aarde. Gevaar ligt op de loer. Kunnen de professor en zijn dochters zichzelf uit onmogelijke situaties redden?
 
Safe Haven
Denk aan The Notebook, Dear John en The Lucky One. Begin je al te kwijlen? In 2013 komt er een film uit die perfect in dit rijtje past: Safe Haven. Een jonge vrouw met een mysterieus verleden vertrekt naar Southport in Californië. Ze ontmoet een jonge weduwnaar en wordt langzaam verliefd op hem. Maar het sprookje wordt abrupt onderbroken. Haar verleden zit haar op de hielen en ze wordt geconfronteerd met haar oude problemen. Ze weet maar één oplossing: opnieuw vluchten. Wij willen ook maar één ding: dat het gauw april wordt! Dan komt de film uit. 

fout in embed: media provider niet ondersteund

 
Thor: The Dark World
Chris Hemsworth met ontbloot bovenlijf. Het wordt weer genieten geblazen in Thor: The Dark World waarin de acteur opnieuw in de huid kruipt van Thor. Na de gebeurtenissen met de Avengers (waarin Thor ook een belangrijke rol speelt) wordt het heelal bedreigd door een nieuwe vijand: de Malekith. Thor gaat de strijd aan om de wereld en alle planeten te redden van hun ondergang. Chris en zijn goddelijke lijf laten ons nog even wachten tot november om te zwijmelen. 
 
The Big Wedding
Katherine Heigl, Amanda Seyfried en Robert De Niro. Een super cast die ons een heerlijke chickflick belooft in mei 2013. De film draait om Don en Ellie Griffin die al geruime tijd van elkaar zijn gescheiden. Wanneer hun geadopteerde zoon gaat trouwen wil zijn biologische moeder niets liever dan aanwezig zijn op de bruiloft. Er is alleen één probleem: zij is zwaar katholiek en in haar ogen zijn scheidingen een hoofdzonde. Voor Don en Ellie is er maar één oplossing: een weekend lang proberen hun oude sprookje voort te zetten. Schijn bedriegt?


Man of Steel 

Ben je niet zo van Thor, maar meer van de originele gouwe ouwe superheld? Dan is Man of Steel iets voor jou! Het lijkt de zoveelste variant op het bekende Superman-verhaal, maar deze film is in een totaal anders jasje gestoken. Superman wordt neergezet als een aliënwezen dat op aarde is opgegroeid. Wanneer Superman merkt dat hij beschikt over bovennatuurlijke krachten moet hij zijn vader beloven deze verborgen te houden. Na een aantal jaar wil Superman antwoorden: waar komt hij vandaan? In een strijd tegen het kwaad wil hij maar één ding: de wereld die hem geadopteerd heeft beschermen. Het kwaad moet nog even wachten. Superman komt ons pas in juni 2013 redden.

Wij beginnen al te zwijmelen bij 'Safe Haven'. Heb jij al een favoriet?