Interview: Wendy, Ushi & Dushi

Media door Dagmar

Ze.nl kreeg de mogelijkheid om alvast de eerste aflevering van het televisieprogramma Ushi & Dushi te bekijken. De uitzending was nog maar net begonnen of we hadden onze lachspieren al niet meer onder controle! Ushi is net zo goed als zeven jaar geleden en Lucretia is werkelijk een hilarisch typetje.

In de eerste aflevering worden Frans Bauer en Derek Ogilvie genept door de alter ego's van de blondine. Wat voelen de beroemdheden zich weer in de maling genomen als ze merken dat hun interviewster niet is wie ze denken dat het is. De geschrokken hoofden blijven erg vermakelijk! Na een half uur gelachen te hebben had Ze.nl nog even de tijd om Wendy het hemd van het lijf te vragen over haar nieuwe programma...

Is Ushi veranderd in de zeven jaar dat ze weg is geweest?
"Ushi is ook zeven jaar verder en dat zie je wel. Ik moest heel erg mijn best doen om naïef en onschuldig over te komen, want mijn ogen stralen na al die jaren wel iets anders uit. In die zeven jaar heb je je toch verder ontwikkeld. Soms vroeg ik me af of dit typetje nog wel zou werken. Maar als je dan in de rol van Ushi kruipt en merkt dat de geïnterviewde er volledig intrapt, dan krijg je er weer vertrouwen in en dan weet je dat het nog steeds even goed werkt."

Denk je dat Lucretia net zo goed zal worden ontvangen als Ushi?
"Geen idee, ik vind dat ook moeilijk om in te schatten... De reacties bij De Wereld Draait Door waren wel echt briljant! Merendeels denk ik dat het gewoon voor anderen heel bizar is dat ik in die persoon zit: we kunnen niet meer van elkaar verschillen. Of ze dezelfde uitwerking als Ushi zal hebben, kan ik niet zeggen. Op locatie merkte ik wel dat mensen gedurende de dag gek op Lucretia werden, maar ze vroegen zich wel af of ze ziek was of vocht vasthield."

Hoe is Lucretia tot stand gekomen?
"Ik zat tijdens een vakantie op Curaçao de hele tijd met een Antilliaanse accent te praten en ik kon daar gewoon niet meer mee stoppen. Op een gegeven moment zei een vriendin tegen mij: 'Dit doe je zo goed, daar moet je echt iets mee doen. Dit zou zomaar je volgende typetje kunnen worden.' Toen vroeg ik me nog af hoe ik dat zou moeten doen. Matthias Scholten, mijn ex-collega van Over de Roooie, is toen gaan kijken wat daarmee gedaan kon worden en... mijn nieuwe persoonlijkheid was geboren."

Hoe heb je je voorbereid op je rol?
"Ik zat veel in Curaçao, want het taaltje moest ik op mijn eigen manier overnemen. Het viel me wel op dat mensen daar rustiger en bedeesder zijn dan Lucretia, maar ik heb haar natuurlijk aangedikt. Ook heb ik programma's bekeken van TéléCuraçao en de lichaamsbewegingen zo goed mogelijk bestudeerd."

Hebben mensen je ooit doorgehad tijdens een interview?
"Nee! Ze hebben nooit doorgehad dat ik die Antilliaanse dame was. Soms kreeg ik wel het idee dat ze het wisten. In de tweede aflevering van Ushi & Dushi gaat Lucretia namelijk langs grote huizen in 't Gooi, zoals die van Linda de Mol en René Froger. Ik zat met fans in een tourbus en die begonnen opeens allemaal verhalen over mij, als Wendy, te vertellen. Toen dacht ik dat ze me hartstikke doorhadden. Later bleek dat het gelukkig alleen maar uitspraken waren."

"Je hoort in het programma, bij Frans Bauer, wel een keer mijn eigen lach terug. Ik vind het zwaarder om in de rol van Ushi te blijven dan in die van Lucretia: het kost me dan namelijk veel meer moeite om niet mee te gaan lachen."

Hoe was het om zo'n heet pak aan te hebben terwijl je zwanger bent?
"Het is vreselijk! Elke keer als ik werd 'omgebouwd' dacht ik dat het wel mee zou vallen, maar het viel elke keer zo tegen. Het is namelijk heel claustrofobisch, want je wordt helemaal volgestopt met zware vullingen. Als ik iemand moest interviewen had ik na vijf minuten al pijn in mijn schouder die ik met de microfoon in mijn handen omhoog moest houden. Nee, het is niet de ideale combinatie: Lucretia en zwanger zijn."

Naar welk televisiemoment met Ushi & Dushi kunnen we uitkijken?!
"De ontknoping bij Derek Ogilvie wanneer ik hem heb geïnterviewd als Lucretia! Ik heb hem dan al een keer in de maling genomen als Ushi en als hij erachter komt dat hij er weer is ingestonken, kun je hem echt wegdragen. Daar heb ik nog dagenlang aan gedacht en om gelachen. Derek is dan niet bang voor geesten, maar wel voor mij als Lucretia!"

Ushi & Dushi was het best bekeken programma van de afgelopen zaterdagavond: er keken maar liefst 2,4 miljoen mensen. Het programma is elke zaterdagavond om 20.00 uur op RTL4 te zien.