Marco Borsato & Friends

Vrije tijd door Anneke
In Gelredome Arnhem maakte de zanger er een groot feest van. Marco was blij, heel blij gisteravond en ook vooral ook dankbaar: naar zijn fans toe voor hun onvoorwaardelijke steun, maar ook richting zijn muzikale vrienden die hem gisteren bijstonden tijdens het concert. Marco redt het dankzij zijn 'Friends' Trijntje Oosterhuis, Do, Paul de Leeuw, Yes-R, Jan Smit, Guus Meeuwis, Alain Clark (en vader), VanVelzen, John Ewbank, Berget Lewis en Edwin Evers die hem belangeloos hielpen om de Symphonica in Rosso concerten te kunnen bekostigen.

Daar wilde hij graag wat voor terug doen, gisteren in Gelredome. Marco trakteerde zijn fans in een stampvol stadion op een concert dat ze waarschijnlijk nooit meer zullen vergeten. 'Friend' Paul de Leeuw mocht het spits afbijten. Dat deed hij met zijn hit Droomland, gevolgd door nog twee songs. Marco maakte zelf zijn entree met Margharitha wat meteen op een groot gejuich mocht rekenen. Ook Jan Smit was van de partij en dat ondanks een fikse oorontsteking. "Ik sta echt stijf van de pijnstillers," liet hij het publiek nog weten.

Artiesten en fans hadden er helemaal zin in dinsdag (vanavond nóg een Marco & Friends-concert). Ze zorgden ervoor dat het Gelredome snel veranderde in één dansende, feestende en swingenda massa. Er waren in ieder geval leuke en inspirerende optredens, waaronder van VanVelzen die samen met John Ewbank een nummer deed, waarbij Roel óp de vleugel plaatsnam en John hem begeleidde. Ook Guus Meeuwis was van de partij (alleen op dag 1) en zong samen met Marco twee duetten.

Na een gedenkwaardige avond moest er ook een einde komen aan Marco & Friends. Dat deed Marco zelf op passende wijze: "Afscheid nemen bestaat niet. Laten we dit zien als een nieuw begin."