Fashion / Mode & trends
Mode & trends

De maandelijkse miskoop

Of het nou om dat ene leuke jurkje gaat die zo mooi stond bij een vriendin of de pumps die in de winkel zo lekker zaten: driekwart van de Nederlandse vrouwen koopt maandelijks iets wat al snel wordt bekroond tot miskoop.

Ongesteld
Uit onderzoek dat het vrouwentijdschrift Flair samen met MijnMiskoop.nl deed, onder 500 Nederlandse vrouwen tussen de 20 en 45 jaar, is gebleken dat zeven op de tien vrouwen regelmatig iets kopen waar ze spijt van krijgen. Ook wordt er een verband gelegd tussen de cyclus van de vrouw en de miskoopjes. Wanneer je ongesteld bent, is het onverstandig om te gaan shoppen! De helft van de vrouwen gaf namelijk aan dat de miskoop vaak plaatsvindt wanneer hun opoe op bezoek is.

Wat wel, wat niet?
Wil je toch graag gaan winkelen in jouw maandelijkse periode? Speel het dan op safe en koop een mooie tas. Maar 1 procent van de vrouwen beschouwt dat als een tegenvaller. Kleding (68 procent) en schoenen (20 procent) worden veel vaker gezien als een fiasco.

Schuldgevoel
Shoppen is zoveel zwaarder dan mannen denken: naast dat je het beter niet kunt doen als je ongesteld bent, kun je na de winkelsessie ook nog eens te maken krijgen met enorme schuldgevoelens over de miskoop (62 procent). Daarnaast verzwijgt 60 procent van de vrouwen ook nog eens de gevreesde aankoop voor hun geliefde... Oftewel het is een vermoeiende bezigheid!

Weggooien?
Een miskoop mag dan wel een onding zijn, maar zelfs de ongewenste koopjes gooien we niet zomaar weg. Bijna de helft van de dames laat het stuk textiel lekker in haar kast liggen. 19 procent doneert het aan een goed doel en 14 procent maakt er liever iemand anders gelukkig mee...

Nu hoef je je niet meer schuldig te voelen over jouw miskopen, want het is gewoon een echt vrouwenkwaaltje!

Koop jij vaak iets waar je naderhand spijt van hebt?