Cast 'All Shook Up - Love Me Tender'!

Vrije tijd door Jet

Een nieuwe musical van het succesvolle Stage Entertainment en Joop van den Ende Theaterproducties betekent natuurlijk veel (media)aandacht. De Brasa Dance Studios was dan ook afgeladen met fotografen, journalisten en cameramannen die allemaal reuze nieuwsgierig waren naar deze musical. Ze.nl was er uiteraard ook bij!

In één van de repetitieruimtes, die voor de gelegenheid feestelijk was ingericht met lp's, heette producent Erwin van Lambaart ons van harte welkom. Erwin vertelde ons vol passie over dit nieuwe project. De musical heeft al in Amerika gedraaid, maar is speciaal voor Nederland in een totaal nieuw jasje gestoken.

De musical
All Shook Up - Love Me Tender gaat over macho Chad (René van Kooten) die met motorpech strandt in een klein plattelandsdorpje. Nog maar net uit de gevangenis, gekleed in een leren jas, gewapend met een gitaar én een scherp oog voor vrouwen, zet hij het stoffige plaatsje binnen 24 uur compleet op zijn kop. Ook het leven van motorreparateur Nathalie (Brigitte Heitzer) is na zijn komst niet meer zoals het was. De jonge, mooie vrouw droomt er al jaren van om de wijde wereld in te trekken en in de sexy Chad ziet zij haar ideale reispartner. Chad ziet haar echter helemaal niet staan en Nathalie besluit zich als jongen te verkleden om dichter bij hem in de buurt te komen. Dit alles wordt ondersteund door de 25 grootste hitsongs van 'The King' Elvis Presley.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor René van Kooten (Aida, Les Misérables), Brigitte Heitzer (Evita), Fred Butter (Cats, Mamma Mia! en Tarzan) , Tommie Christiaan (Dirty Dancing, High School Musical), Gemma van Eck (Babe), Harry Slinger (Anatevka) en Erica Yong (The Sound of Motown).

Naast Erwin kwam ook de regisseuse Carline Brouwer aan het woord: wat een leuke vrouw en wat een positieve energie, dat kan niet misgaan! Natuurlijk werden we ook nog verwend met een voorproefje op de musical. De cast zong twee swingende nummers, waarbij het niemand lukte om stil te blijven staan. Na het aansnijden van de taart en een fotomoment was er nog tijd voor een kort gesprekje met de hoofdrolspelers...

In gesprek met Tommie
Ik sprak met aanstormend talent Tommie Christiaan, die pas net klaar is met High School Musical, waar hij de hoofdrol in speelde. Hij vertelde over zijn karakter: "Ik speel de rol van Dean: de zoon van de burgemeester. De burgemeester van een stadje dat heel erg bekrompen is: er mag geen muziek gedraaid worden en vetkuiven en strakke jeans worden niet getolereerd. Dean is 16 jaar, zit op de militaire academie en is ontzettend streng opgevoed. In het stuk wordt Dean waanzinnig verliefd op een donker meisje en daar is zijn moeder het absoluut niet mee eens. In de loop van het verhaal ga ik me steeds meer afzetten tegen mijn moeder en de liefde van mijn leven achterna."

Tommie lijkt in het echt totaal niet op zijn personage. "Ik ben zelf een los persoon, ik ben helemaal niet stoïcijns of geijkt, juist heel uitbundig. Het is daarom ook echt een uitdaging om voor deze rol een serieus stuk in mezelf op te zoeken. En tegelijkertijd heel erg over the top te spelen, want dat past natuurlijk bij het vrolijke van het stuk. Ik moet heel hard werken, maar vind het allemaal ontzettend gaaf, ik leer hier ontzettend veel van!"

Is Tommie wel weer klaar voor een nieuwe rol na High School Musical? Is hij niet toe aan vakantie? "Nee hoor, ik ben altijd wel een bezig bijtje geweest. Vakantie en vrije tijd is natuurlijk heerlijk, maar ik kreeg de kans om een super gave rol te spelen en die heb ik heel gretig met beide handen aangegrepen. Ik ben gewoon ontzettend blij dat ik de mogelijkheid heb om weer een rol te spelen en mezelf te bewijzen. Er is zo veel concurrentie..."

En heeft dit aanstormend talent eigenlijk zelf wat met Elvis? "Ik heb de muziek van Elvis altijd heel gaaf gevonden. Als kind luisterde ik de platen al, je kunt er eigenlijk ook niet omheen en zo sluipt zijn muziek in je leven. Maar ik zou mezelf geen echte Elvis-kenner noemen. Mijn lievelingsnummer? Dat is All Shook Up!"

De liedjes van Elvis zijn in het Nederlands vertaald, past dit wel vind jij? "Dat is ook heel lastig, want klinkt het wel goed, bekt het wel lekker? Gaan niet je nekharen ervan overeind staan? Maar we zijn echt ontzettend blij met de vertaling (gedaan door Jan Rot, red.). Het voelt goed!"

In gesprek met Brigitte
Vervolgens kreeg ik nog even de tijd om Brigitte Heitzer het hemd van het lijf te vragen. In All Shook Up - Love Me Tender doet haar personage Nathalie er alles aan om de man van haar dromen voor zich te winnen, ze verkleedt zich zelfs als een man om aandacht van hem te krijgen. Zou Brigitte zelf ook zover gaan? "Nee, van mijn leven niet, haha. Maar Nathalie wel, zij gelooft er heilig in dat dat de enige manier is om aandacht te krijgen van Chad. Zelf zou ik nooit zover gaan, ik ben sowieso niet echt een versierder. Ik ben er niet zo goed in en er te onhandig voor. Bij mij ontstonden relaties meestal, van het één kwam het ander. Bij mijn huidige vriend dacht ik gelijk: goh, dit is hem dan!"

Nathalie kruipt in de musical in de rol van de man. Hoe zit het eigenlijk met de mannelijke eigenschappen van deze musicalster? "Ha, dat is lastig! Ik ben sowieso geen meisje-meisje, maar echte mannelijke eigenschappen... Ik hou heel erg van snelheid, bijvoorbeeld van motorrijden. Maar voor de rest weet ik het eigenlijk niet zo goed. Ik ben er nog naar op zoek, haha!"

Net als Nathalie is Brigitte behoorlijk reislustig. "Ik heb net een reis van vier maanden achter de rug en dat smaakte naar meer. Dat wil ik zeker vaker gaan doen in de toekomst." Brigitte had bovendien best in de tijd van Elvis willen leven. "Dat lijkt me enig. De mode vind ik heel leuk. Maar ook de cadillacs, het dansen en de manier hoe mannen en vrouwen toen met elkaar omgingen. Ja, dat lijkt me wel wat."

In Evita had je een serieuze rol, maar dit is juist heel vrolijk en luchtig. Heb je een voorkeur? "Het heeft allebei z'n voor- en nadelen. Drama is heel mooi om te spelen. Komisch theater is misschien nog wel veel moeilijker, om mensen aan het lachen te maken is ontzettend lastig. Ik vind het allebei heerlijk en hoop dat ik het zo vaak mogelijk kan afwisselen."

Waarom moeten wij allemaal naar All Shook Up - Love Me Tender gaan? "Omdat we er allemaal vreselijk enthousiast instaan en er heel erg in geloven. En dat voel je als toeschouwer ook denk ik!"

All Shook Up - Love Me Tender gaat op 22 november 2009, 75 jaar na de geboorte van rock 'n' roll legende Elvis Presley, in het Chassé theater te Breda in première en is te zien als nationale tour in theaters door heel Nederland.

Ze.nl kijkt in ieder geval uit naar deze ultieme feelgoodmusical en wenst de cast veel succes met repeteren!

Foto's: Angel Mulder