Golfen in het donker

Vrije tijd door Chantal
Men neme een mooi fluorescerende bal, een roze glow-in-the-dark stick, een felgekleurde vloerbedekking (uiteraard ook in het donker zichtbaar) en een stuk of achttien holes. Het ideale recept om optimaal te kunnen Glowgolfen.

Het is al jaren een groot succes in Amerika en Canada. Daar vind je bij vrijwel iedere shopping mall of bioscoop wel een indoor midgetgolf in het donker. In Nederland moesten we nog een tijdje wachten tot het concept was overgevlogen, maar nu is het spel ook op twee plekken in Nederland te vinden. De Glowgolf in Aalsmeer zit er al even, maar in juni is er een tweede vestiging geopend in Scheveningen. Hoewel het principe hetzelfde is, verschillen de banen wel degelijk van elkaar. Ben je meer van de dinosaurussen en de jungle, dan is de eerste Glowgolf aan te raden. Omring je je liever door piraten en de onderwaterwereld, dan kan je beter naar Scheveningen gaan.

Alle holes zijn in geheel gestyled in die thema's, waardoor het zomaar kan gebeuren dat je ineens in een octopus moet schieten of dat je de bal dwars door een draaiend stuurwiel moet zien te krijgen. Wil je het jezelf (of anderen) helemaal leuk/moeilijk maken? Met de 3D-bril krijgen de schilderijen ineens ook een 3D-vorm en gaan alle banen zweven.

Helemaal donker is het niet, maar door de eigenlijk heel fout uitziende ambiance is het slaan eigenlijk veel leuker dan op de normale manier. Vanaf 6,95 euro heb je al toegang tot de banen, dus voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Meer informatie is te vinden op www.glowgolf.nl.