Wat mannen willen

Relaties door Martine

De website askmen.com heeft onlangs een grote enquête onder Amerikaanse, Australische, Canadese en Britse mannen gehouden waaruit een aantal, voor ons vrouwen wellicht verrassende, feitjes naar voren kwamen. De meest opvallende resultaten zetten we hieronder op een rij.

Soulmate
Schattig: ongeveer 60 procent van de mannen gelooft dat er ergens op deze wereld een soulmate in de vorm van een vrouw voor hem rondloopt. Eenderde van de mannen zegt haar zelfs al gevonden te hebben, eenderde is op zoek naar haar.

Trouw(en)
Maar liefst 90 procent van de mannen gelooft in het huwelijk. Iets meer dan 70 procent zou ook  daadwerkelijk zelf willen trouwen. Mannen hechten sowieso veel waarde aan trouw: de belangrijkste eigenschap van eventueel relatiemateriaal is trouw (iets meer dan 30 procent). Op de tweede plaats staat een goed gevoel voor humor, gevolgd door zorgzaamheid. Intelligentie is het minst belangrijk van deze vier eigenschappen.

Op de vraag of mannen  vreemd zouden gaan als absoluut uitgesloten zou zijn dat hun lief erachter zou komen, antwoordde 70 procent dat ze, ook al zouden ze in de verleiding komen, dat niet zouden doen. De mannen houden te veel van haar of het gaat tegen hun normen en waarden in.

Haar looks
Goed, tot nu toe lijkt het alsof de meeste mannen engeltjes zijn en we ons druk maken om niets als we weer eens onzeker zijn. Maar dat de liefde niet altijd onvoorwaardelijk is, blijkt uit het feit dat zo'n 46 procent zijn vriendin zou dumpen als zij dik zou worden.

Ook over de borstomvang hebben de mannen wel een mening. Cup C blijkt de ideale maat (ongeveer de helft); minst populair is cup A (1 procent). Voor iets minder dan een kwart doet de grootte er niet toe. Overigens zegt zo'n 65 procent niets te willen veranderen aan de boobies van hun eigen partner.

Haar buien
Op de vraag wat mannen het liefst anders zouden zien bij hun vriendin, werden haar buien en 'attitude'  het vaakst genoemd (bijna een kwart). Zo'n 10 procent zou willen dat zijn meisje minder zeurt en een andere 10 procent zou graag iets aan haar uiterlijk doen. Ruim 20 procent zou willen dat de partner vaker zin had om met hem de koffer in te duiken.

Seks
Ja, we gooien het maar gelijk op tafel: het is en blijft een feit dat de meerderheid van de mannen op tilt slaat bij de gedachte aan een trio. Ongeveer 63 procent heeft het nog nooit met zijn drieën gedaan, maar zou het wel graag willen. Circa 12 procent heeft al eens met twee dames tegelijk gerollebold en een kleine 5 procent is wel eens in bed beland met een man en een vrouw. Slechts 20 procent heeft geen interesse in een dergelijk avontuurtje.

Bijna 60 procent houdt zijn seksuele fantasieën overigens voor zich en deelt ze niet met zijn schatje. Misschien maar goed ook, want bijna 70 procent (!!!) van de ondervraagde mannen fantaseert wel eens over een vriendin van zijn partner! En dan hebben we het er niet over dat hij zich voorstelt hoe het zou zijn om met haar te winkelen... Bij het grootste deel van de mannen gaat het wel slechts om een incidenteel fantasietje, eenderde echter is regelmatig met zijn hoofd bij zo'n vriendinnetje. Hoe graag wil je dat weten...?

Hadden wij laatst nog een artikel over de mannen(prik)pil waarbij uit de reacties bleek dat wij vrouwen er niet echt op zitten te wachten: de meerderheid van de ondervraagde mannen zou gebruik willen maken van een mannenpil als die verkrijgbaar zou zijn! 

Ten slotte is het fijn te melden dat niet alleen vrouwen zichzelf vaak net niet goed of mooi genoeg vinden: 55 procent van de guys vindt dat zijn penis wel een maatje groter kan...

Voor alle resultaten van het onderzoek surf je naar askmen.com.